A három testőr és az államtitkár: újabb kormányablakot avattak Szombathelyen

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2015. október 16., péntek •
A pénteken átadott Bejczy utcai kormányablak korábban volt már OTP bankfiók, de okmányiroda is, mostantól integrált kormányzati ügyfélszolgálatként működik.
A három testőr és az államtitkár: újabb kormányablakot avattak Szombathelyen

Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerint Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Hende Csaba országgyűlési képviselő és Puskás Tivadar polgármester ,,három testőrként" küzd és tesz Szombathelyért, és ezt a kiváló városépítő tevékenységet példázza a harmadik szombathelyi kormányablak átadása is.   

Az ünnepi eseményen Harangozó Bertalan kormánymegbízott elmondta, hogy a Bejczy utcai okmányiroda primus inter pares a már létrejött kormányablakok között, hiszen a legfrekventáltabb helyen lévő ügyfélszolgálatként, a Hollán Ernő és a Vasút utcai kormányablakokkal együtt a szombathelyi járás 40 településén élő, összesen mintegy 110 ezer embert szolgálhatja ki. 

Hende Csaba országgyűlési képviselő köszöntőjében megfogalmazta, hogy még mindig túl sok a hatósági ügy, a nyilvántartás, a bürokrácia. 
Bízom benne, hogy a bürokrácia szembeni küzdelem sikeres lesz. A kormány elkötelezett ebben, és hamarosan a parlament elé kerül az a kormánycsomag, mely egyre olcsóbb állami működést feltételez – tette hozzá Hende Csaba. 

Puskás Tivadar polgármester pedig arról szólt, hogy ez a harmadik kormányablak is azért jöhetett létre, mert ez is átláthatóvá tenné a hivatali útvesztőket és a szombathelyi polgárok ügyes-bajos dolgainak intézését. 

Kovács Zoltán államtitkár avatóbeszédében a Hende Csaba által elmondottakhoz kapcsolódva azt hangsúlyozta, hogy a kormány határozott célja a decentralizáció. 
Minél közelebb az állampolgárokhoz jelszóval álltunk neki 2010-ben ennek a munkának, melynek a járási hivatalok és a kormányablakok létrehozása is részét képezi, mondta, majd hozzátette: ha valaki közszolgálatra adja a fejét, akkor segítséget kell adni az állampolgároknak még a munkaidő végén is. A negyvenkettedik regisztrált ügyféllel is olyan kedvesen és szakértelemmel kell beszélni, mint az elsővel. Durva beavatkozások jönnek január 1-től, hiszen hamarosan a parlament elé kerül az a száztíz törvény, melyek módosításával a bruttó ügyintézési határidőt lehet csökkenteni. Szeretnénk a ciklus végéig tovább gyorsítani az ügyintézést, de a bizalmi viszonyon és a technikán is javítani kell.

Az államtitkár azt is kiemelte, hogy a hatékony és az integrált ügyfélszolgálat érdekében, a 21. század érdekeinek megfelelően modern informatikai eszközök, 18 ezer új számítógép került a rendszerbe.  

Miután ünnepélyesen átadták a harmadik szombathelyi kormányablakot, a frisss.hu azt is megtudta, hogy a területi közigazgatás átalakítása Vas megyében is tovább folytatódik, idén Szentgotthárdon is megnyitnak még egy integrált kormányzati ügyfélszolgálatot.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére