A Haladás röplabdázói is csak reménykedtek csapatuk sikerében

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. május 02., kedd •
Bokor Laurával, Fazekas Szilviával és Mikos Patríciával közösen tekintettünk vissza a szombathelyiek bajnoki évadára.
A Haladás röplabdázói is csak reménykedtek csapatuk sikerében

Hosszú szezon áll a Haladás VSE-Sportiskola női röplabda együttesének háta mögött. A bajnokság előtt szinte teljesen a nulláról kellett új csapatot építenie a Dr. Mucsi Péter vezette szakmai stábnak, de az eredmények ismeretében biztosan kijelenthető, hogy jó műhelymunka folyik a zöld-fehéreknél.

A szezont remekül kezdő szombathelyiek egymás után gyűjtötték a skalpokat, így az alapszakasz végén is ők várhatták első helyről a rájátszást. Ahogy a mondás is tartja, evés közben jött meg az étvágy - ez tökéletesen keretbe foglalja a Haladás formáját. A felsőházi rájátszás során rendkívül magabiztos teljesítményt nyújtva utcahosszal nyerte meg a másodosztály nyugati csoportjának bajnokságát a Hali.

A munka azonban nem állt meg, hiszen még két komoly mérkőzés vár a Merklinné Zubor Enikő vezette szombathelyiekre. A keleti régióban menetelő Miskolc ellen csapnak össze, hogy két mérkőzésen döntsék el, ki jusson fel az élvonalba?! A hétvégi borsodi találkozó előtt még egy kis visszatekintésre kértünk fel a három Haladás játékost.

Milyennek látjátok ezt a bajnokságot?

Fazekas Szilvia: Csapatunk nyáron újjáalakult, sok volt a távozó és érkező is. Mindig kihívás egy új tagokból álló keretet összeállítani, összehangolni, amihez sok idő szükséges. Ami meglepő volt számomra, hogy már az első fordulóban a Pécs ellen sikerült győznünk, mindezt remek játékkal tettük. Utána egymás után jöttek a sikerek, voltak könnyebb és nehezebb mérkőzések is, de a csapat megpróbálta mindig kihozni magából a maximumot.

Az egyik visszatérő - Mikos Patrícia


Bokor Laura: Talán ez az év indult eddig a legnehezebben, hiszen augusztusban az alapozás kezdetekor még kilátástalannak látszott a helyzetünk. Nagy meglepetésként kiderült, hogy Merklinné Zubor Enikő, Mohl-Benesóczky Anna és Mikos Patrícia is visszatér a pályára, illetve Pető Tamara érkezésével tovább erősödhetett a csapatunk. Úgy gondolom, nagy segítségünkre voltak, rutint, példaértékű munkát, szorgalmat, pozitív energiát hoztak a csapat életébe. Majd a szakvezetőkkel nagy utazásra indultunk, mert a bajnokság elején szerintem senki se gondolta volna, hogy tavasszal bajnoki címet ünnepelünk. Azonban a sok munkának, szorgalomnak meglett végül az eredménye. A bajnokság végére egy nagyon jó kis csapat kerekedett, mindenki egyformán harcol a Haladásért és egymásért, egy célért dobogott a szívünk és húztuk egymást. Véleményem szerint, nagyrészt az elvégzett munka mellett ennek is köszönhető a siker.

Mikos Patrícia: Sok munkánk van az idei szezonban, és a rengeteg lemondás, a kemény munka meghozta gyümölcsét ezzel az aranyéremmel. Ennek ellenére még nem dőlhetünk hátra. A feljutásért két komoly összecsapás vár ránk, ahol szintén a legjobb formánkat kell hoznunk. Siker esetén teljes lenne a boldogságunk.

Mely találkozó volt a legemlékezetesebb számotokra?

F.Sz.: Számomra az első Balatonfüred elleni mérkőzés. Nagyon izgalmas, a végletekig kiélezett találkozón sikerült győznünk (3-2). A füredi keret is tele van tehetséges játékosokkal, alaposan fel volt adva a lecke, de felvettük velük a versenyt és legyőztük őket.

Fazekas Szilvia gyilkos erejű ütéseivel nehezítette meg az ellenfelek centereinek életét


B.L.: Nekem is egy Balatonfüred elleni összecsapás maradt meg az emlékezetemben. Patríciával ellentétben nekem a rájátszásban lejátszott mérkőzés. A második szettben kisebb hullámvölgybe kerültünk, amiből sikerült felállnunk. Az akkor érzett csapategységet, harcos akaratot, a „flow” érzést sosem felejtem. Arra a napra különösen igaz, hogy egymásért játszottunk.

M.P.: A lányokkal ellentétben én nem tudok kiemelni egyetlen találkozót sem, hiszen mindegyiknek megvolt a maga szépsége. Szeretek visszaemlékezni ezekre a momentumokra és büszkeséggel tölt el, hogy ezt a sikert csapatként tudtuk véghezvinni.

Mikor érezted azt, hogy a Haladásé lehet a bajnoki cím?

F.Sz.: Amikor augusztus elején elkezdtük az alapozást még nem gondoltam, hogy eddig fogunk jutni. Rengeteg munka és edzés van a hátunk mögött, aminek köszönhetően elérhettük ezt a sikert. Amikor lejátszottuk a bajnokság első körét, akkor már láttuk, hogy van esély megszerezni az első három hely valamelyikét. Szerencsésen úgy alakult, hogy egyetlen meccs kivételével mindegyik összecsapást sikerült megnyernünk.

Bokor Laura csapata egyik húzóembere volt


B.L.: A már említett Balatonfüred elleni győztes meccset követően volt egy olyan érzésem, hogy akár a mi csapatunk nyerheti meg a bajnokságot. Tudtam azt is, hogy még sok munkát kell ehhez elvégeznünk - amit az idő be is bizonyított - hiszen minden győzelemért megküzdöttünk, semmi sem hullott az ölünkbe.

M.P.: Egyet kell értenem Laurával, én is a Balatonfüred elleni találkozót követően éreztem úgy, hogy nyerhetünk. Titkon persze mindig reménykedik az ember.

 

közösség

további frisss

lap tetejére