A Haladás egy nagy család

PCS - fotó: Hornyák Emőke • 2017. július 17., hétfő •
Dinamikusan fejlődik a zöld-fehérek kézilabda szakosztálya. Új játékossal és szakvezetővel bővült a zöld-fehérek csapata.
A Haladás egy nagy család

A nyári uborkaszezonban mindig frissítő hatással bír egy sportesemény, amely a helyi családokért van. Ilyen volt ez a vasárnapi kézilabda bemutató, amelyet a Vas Megyei Kézilabda Szövetség és a Haladás VSE közös összefogással álmodott meg. A rendezvénynek a Simon István Általános Iskola tornaterme adott otthont és több mint százan érkeztek, hogy egy nagy családként ünnepeljék a napot, amely a kézilabdáról szólt.

Gál Sándor a Haladás VSE kézilabda szakosztályának vezetője elégedett volt a rendezvény színvonalával, illetve örömmel nyugtázta, hogy rengeteg szülő is eljött a bemutatóra.

A Vas Megyei Szövetség elnökének megkeresésére nem lehetett nemet mondani. Ennek eredményeképp jött létre a vasárnapi látványedzésünk, amely azt a célt szolgálta, hogy tartsuk a kapcsolatot a játékosokkal, a kicsiktől egészen a nagyokig. Annyira jól sikerült, hogy minden sportolónk jelen volt, csak a nyaralásukat töltő fiatalok hiányoztak. Egyébként nem csak a kézilabda miatt volt fontos ez a nap, hanem azért is, hogy a szülők is megtapasztalják, milyen egy nagy család részesévé válni. Ezzel a nyílt edzéssel szerettük volna érzékeltetni, hogy rájuk is gondolunk.

Takács Gabriella irányításával készülnek a fiúk

 

Vasárnap pedig már megtekinthettük a fiú szakosztály játékosait is.

Nagyon büszkék vagyunk rájuk. Tavasszal indítottuk el a fiú szakosztályunkat, s kivétel nélkül mindenki ott volt, így Takács Gabriella szakvezető teljes létszámnak tarthatott átmozgató edzést. Egyébként a női vonalon is történt több változás. A junior csapat élére egy nagyon tehetséges edző érkezett Huszár Benjamin személyében. Bízunk benne, hogy hosszú, gyümölcsöző munka veszi kezdetét irányítása alatt.

Azonban az első csapatban is történt változás…

Így van, a felnőtt keretet igyekszünk megerősíteni, arra is ügyelve, hogy helyi fiatalokra építsük a csapatot. A tavalyi újjáalakuláskor 5-6 szombathelyi lány is ott volt a csapatban. Most pedig egy vezéregyéniséget sikerült szerződtetnünk Császár Zsófia személyében. A tehetséges irányító korábban már bizonyított a Haladás színeiben és biztosra veszem, hogy sok gondot fog okozni az ellenfelek számára. Rajta kívül is tárgyalásban állunk több fiatallal, de korai lenne részletekbe bocsátkozni.

Az első komoly igazolás - Császár Zsófia

 

A nyáron lehetőség volt a Haladás által szervezett kézilabda táborban részt venni. Milyen visszhangja volt?

Nyugodtan mondhatom, hogy fantasztikus hangulatban telt a kétszer egy hetes táborunk. Mindkét héten 30 gyerek érkezett, akik nagyon jól érezték magukat. Igyekeztünk úgy alakítani a menetrendet, hogy a fókuszban a kézilabda legyen, de jutott idő másra is. A gyerekek moziba és strandra is mentek, ezzel építve a csapategységet. Többen az utolsó napon megkérdezték, mikor lesz megint ilyen tábor, amely a sikerét mutatja a kezdeményezésünknek.


 

közösség

további frisss

lap tetejére