A gyermekek érdekében (képgalériával)

szróbert • 2014. március 27., csütörtök •
Szeresd a gyermeket, ez a feladat, hiszen ez a legerősebb parancs és törvény. És minél inkább elesett, rászoruló a kisgyermek, annál inkább kell a közösségnek támogatást nyújtani, szeretni – hangzott el a Gencsapáti Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény 2013. évi beruházásainak átadóünnepségén. A huszonhat millió forint értékű beruházást Hende Csaba és Ágh Péter országgyűlési képviselők adták át március 27-én. Tekintse meg képgalériánkat is!
A gyermekek érdekében (képgalériával)

A gyermekvédelmi intézmény gyermekeinek ünnepi műsora után dr. Huszár Lilla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas megyei kirendeltségének igazgatója mondott köszönetet a megjelent országgyűlési képviselőknek azért, hogy osztoznak a gyermekek örömében.

"A 2013-as esztendő rendkívül sok fejlesztési lehetőséget hozott Gencsapátiban, s ezzel a kis lakók életszínvonala javult, de az ellátás színvonala is emelkedett. A fűtéskorszerűsítés, a karbantartások, a gépészeti felújítások, valamint a sportolási és szórakozási lehetőségek fejlesztését szolgáló beruházások mind-mind a gyermekek érdekében zajlottak" – emelte ki az igazgató asszony.

Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője miután megköszönte a színvonalas műsort, arról beszélt, hogy a gyermekeket szeretni kell, hiszen ez a feladatunk, mert ez a legerősebb parancs és törvény. És minél inkább elesett, rászoruló a kisgyermek, annál inkább kell a közösségnek, és elsősorban a szociális és gyermekvédelmi intézményhálózatban dolgozóknak támogatást nyújtani, szeretetet adni.

"Minden egyes emberre szükségünk van, hiszen nincs olyan polgárunk, legyen bármilyen elesett, rászorult, akire ne tartanánk igényt. Nagyon örülök annak, hogy ilyen sok fejlesztést sikerült létrehozni a rendelkezésre álló huszonhat millió forintból" – hangsúlyozta a miniszter.

A helyszínen megtudtuk, hogy az est fővédnökeként Hende Csaba négyszáz jegyet juttatott el a március 28-i, Mága Zoltán koncertre, az itt élő gyermekek és kísérőik számára. Az országgyűlési képviselő itt mondta el azt is, hogy a kormány nagyrabecsülését jelzi, hogy a szociális ágazatban dolgozók számára – az életpálya-modell részeként – illetménykiegészítést fizetnek.

A köszöntő beszédek után Hende Csaba és Ágh Péter országgyűlési képviselők átadták a gyermekek számára az intézmény új eszközeit. A kisebbek és nagyobbak pedig nagy boldogsággal vették birtokba a játszóteret és a focipályát. A beruházás átadása után az intézmény igazgatója vezetésével bejáráson vettek részt a vendégek.

Horváth Artúr igazgató a frisss.hu-nak a helyszínen elmondta, hogy a 26 milliós beruházás eredményeit negyvennyolc gyermek élvezheti a Bem József utcai intézményben. "A korszerűsítés és beruházás 2013-ban indult, és magában foglalta a két utógondozói lakás teljes felújítását, négy lakás és a gazdasági épület teljes tetőszerkezetének cseréjét, egy komplett játszótér kialakítását, valamint egy kispályás focipálya megépítését is" – tette hozzá Horváth Artúr.

Interjúnk az intézmény igazgatójával itt megtekinthető:

Képgalériánkat pedig a cikk alatt tekintheti meg!

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére