A gyerekekkel együtt szárnyaltunk az Ezeréves sólyommal, és csobbantunk Spongyabobbal Szombathelyen

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. március 04., szombat •
A dán csoda minket is teljesen levett a lábunkról, amely már hatvan éve mindenki kedvenc játéka.
A gyerekekkel együtt szárnyaltunk az Ezeréves sólyommal, és csobbantunk Spongyabobbal Szombathelyen

Hogy lesz egy asztalosműhelyben megálmodott fajáték piacvezető játékgyártó? Talán a választ ott kell keresni, hogy Ole Kirk Christiansen imádta a gyerekeket. Egyszerű vállalkozásban gondolkodott és fajátékokat készített.

Ritka, hogy egy termék fantázianeve már megelőzi magát a terméket. Pedig ez a helyzet állt elő a Lego esetében. A dán „játssz jól” kifejezés hamar közkedvelt portékákat gyártott, miközben valódi formáját csak 1958-ra nyerte el.

 

Hihetetlen, de a több évtizede legyártott elemeket össze lehet kapcsolni a mai Lego darabkákkal. A hangkeltő tartozékoknak, illetve a tematikus kellékeknek köszönhetően a határ a csillagos ég. Nem véletlen, hogy a Lego vállalat közel harminc éve a tíz legnagyobb játékgyártó közé tartozik, ráadásul renoméját tovább ékesíti, hogy mindezt egyedüli európai cégként sikerült elérnie.

 

Az AGORA Művelődési és Sportházban igazi csodát láthattunk. A Kocka Napok ezúttal a Lego építményekről szóltak. A fiúk testközelből ismerhették meg a Csillagok háborúja és a Gyűrűk ura legismertebb karaktereit. A kislányok pedig tengerparti bódésorokban, síparadicsomban és a vidéki reneszánsz stílusú épületekben gyönyörködhettek.

 

A legkisebbek számára a varázslatos Spongyabob Kockanadrág és a Bikinifenék lakói okoztak kellemes meglepetést. Az látványokban bővelkedő séta végén lehetőség volt a gyerekeknek kipróbálni a népszerű műanyag kockákat.

 

Nyilván a felnőttek sem tudnak közömbösek maradni a Lego láttán, hiszen mindenkinek van egy fiatalkori élménye, amelynek főszereplője az Ole Kirk Christiansen által megálmodott játékot.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére