A gyerekek szerint is a tűzoltók a legnépszerűbbek

SzR-TT • 2014. május 24., szombat •
Megyeszerte nyitott szertárkapukkal várták az érdeklődő gyermekeket és családjukat a tűzoltólaktanyákban. Történt ugyanis, hogy május 24-én 10 órától 16 óráig katasztrófavédelmi gyermeknapot tartott a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Egyed László tűzoltó alezredestől a frisss.hu megtudta, hogy a rekkenő hőség ellenére Szombathelyen több száz érdeklődő gyermeket és szülőt köszönthettek a lánglovagok. Fotósunk szédítő, 42 méteres magasságba merészkedett fel és onnan is számos képet készített. Nézze meg Ön is!
A gyerekek szerint is a tűzoltók a legnépszerűbbek

A szakmák társadalmi elismertségének rangsorában évek óta első helyen áll a tűzoltó hivatás. Így aztán sosem meglepetés, ha a szervezett szertárlátogatásokon a civilek szívesen érdeklődnek a hivatásos és önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok, valamint az önkéntes tűzoltó egyesületek mindennapi tevékenysége iránt. Mindig népszerű program megismerkedni a tűzoltók munkájával, a készenléti szerekkel, a tűzoltás és műszaki mentés során alkalmazott eszközökkel, illetve a védőfelszerelésekkel.
Gyermeknapi nyitott kapukkal várták a kicsiket és persze a nagyobbakat is a szombathelyi mellett, a körmendi, a sárvári, a kőszegi, a csepregi, a celldömölki, a répcelaki és a vasvári önkormányzati tűzoltó-parancsnokságokon. Mi a szombathelyi lánglovagokhoz látogattunk el.

Az ország valamennyi tűzoltóságán - a gyermeknap alkalmából - lehetőség volt ma a szakmai munkánkkal megismerkedni. A kilátogatók még az elhelyezési körleteinkbe is betekinthettek, de persze a legnépszerűbbek a technikai esközeink és a riasztáskor, tűzjelzésnél szerepet játszó csúszóaknánk volt - mondta el honlapunknak a helyszínen nyilatkozó Egyed László tűzoltó alezredes, a szombathelyi tűzoltósági felügyelő.  

Mit lehet még ehhez hozzátenni? Csupán azt, hogy nemcsak a statisztikák szerint, de a legkisebbek, vagyis a gyermekek szemében is a tűzoltók a legnépszerűbbek. Általunk megkérdezett több kisfiú is azonnal rávágta, hogy ő bizony tűzoltó lesz, ha felnő.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére