A Google könnyfakasztó virtuális valóság mozija is esélyes az Oscarra

Frisss.hu/Mashable.com - Fotó: Google • 2017. január 26., csütörtök •
Egy apa-lánya páros élete 5 percben.
A Google könnyfakasztó virtuális valóság mozija is esélyes az Oscarra

A virtuális valósággal az a baj, hogy az ingerek csak jönnek, mi meg ugrálunk jobbra-balra, szinte vakon és mindig sikerül kislábujjal eltalálni valamit. Ennek ellenére ez egy feltörekvő és jó formátum, mert rengeteg benne a lehetőség.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az Akadémia Oscar-díjra jelölte a Pearl (Gyöngy) című VR animációs rövidfilmet, ami még 2016-ban jelent meg a Google Spotlight sztorijai közt.

Ez egy szívmelengető és könnyfakasztó történet egy csavargó, autóban élő utcazenész apáról és annak lányáról. Az ő kis életüket követhetjük nyomon egy érzelmi hullámvasúton. Az életükben történnek jó dolgok és rosszak is, míg az apa belátja, hogy nem járhatja élete végéig az utakat a kislányával a hátsó ülésen. Később azonban a lány követi apja példáját és nekivág a világnak az apja verdájával...

A Pearl az első VR sisak kompatibilis film, ami ilyen magas szintre jutott, mert ebben a kategóriában még egy jelölés is hatalmas elismerés. Mi nézők, pedig kezdhetünk hozzászokni, hogy a filmen belül ezentúl körülnézhetünk, így még jobban átélhetjük az egészet.

 

közösség

további frisss

lap tetejére