A gencsi fesztivál jelene és jövője is a közönség szeretetének köszönhető!

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté és Tóth Arnold • 2017. június 04., vasárnap •
Nemcsak a megannyi könnyűzenei koncert, de a hagyományos regionális néptánc-fesztivál, a számos gyermekjáték és a még több gasztronómiai különlegesség is igazán vonzóvá tette az idei Gencsapáti Pünkösdi Fesztivált.
A gencsi fesztivál jelene és jövője is a közönség szeretetének köszönhető!

Nyugat-Magyarország egyik legnépszerűbb zenei és gasztronómiai fesztiválja, az őrületes Pünkösdi Királyság 2017-ben is egyre nagyobb közönséget vonz, hiszen egyre több a sztárfellépő és egyre több a látványosság, idén még óriáshintát is telepítettek. 

Mi is írtunk a pénteki Ocho Macho-koncertről és a szombati Kowalsky meg a Vega-, valamint a Tankcsapda-fellépésről, de az igazán különleges eseményről, a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes szervezésében évek óta nagy sikerrel futó “Gencsi Söprű” Regionális Néptáncfesztiválról is, mely a vasárnap délutáni kedvezőtlen időjárás miatt előbb félbeszakadt, majd újrakezdődött, a sikere viszont idén is megkérdőjelezhetetlen volt. A néptánc-fesztivál vendége volt az az Erdélyből érkezett mezőségi csoport is, melynek tagjait a táncház mozgalom leghitelesebb adathordozóiként tart számon a szakma.

A koncerteket kísérő gasztronómiai felhozatal is igazán színes, innen senki nem távozhat éhesen, de több neves forgalmazónak köszönhetően szomjasan sem, szóval érdemes még most, vasárnap este, de holnap, Pünkösdhétfőn is kilátogatni!


A főszervező, Tolnai Ákos immár hetedik alkalommal óvta, vigyázta és szervezte a fesztivált. Kinőttük a területet, ezért azt gondoltuk ki tavaly, hogy mindenképpen fejlesztünk. Az elmúlt évekhez képest óriási változások történtek. Kibővítettük a színpadi lehetőségeket, elfoglaltuk az egész sportpályát. A fesztivál fejlődése értelmében fontos volt, hogy 2,5 hektárnyi területen, a zenei és táncos helyszíneken azonos időben mintegy 8000 nézőt tudjunk kiszolgálni.

Azt gondolom, hogy a 3 színpadon, a mintegy 80 fellépővel többet tudunk adni a közönségnek. Olyan színpadot hoztunk ide, ami Vasban, mind fény- vizuál- és látványtechnikában még nem volt látható, teljesen egyedülálló – újságolta látható elégedettséggel Tolnai Ákos, akitől azt is megtudtuk, hogy a konfetti-, a széndioxidágyú és az Ocho Macho-koncerten meglepetésként ható színpadi tűz mind-mind a közönség kiváló szórakozását fokozta.  


A főszervező hozzátette: nagyon kevés olyan zenekar lép már fel a fesztiválon, akit első alkalommal lát a gencsi közönség. Egész évben folyamatosan nézzük, figyeljük az igényeket. Idén újdonságként már humoristák, a stand-up műfaj legjobbjai, Trabarna és Rekob György is szerepelt, de valódi újdonságként hatottak a feltörekvő amatőr zenekarok, nekik is bemutatkozási lehetőséget biztosítottunk, az élő zenét népszerűsítő Lezmon kezdeményezésnek köszönhetően.

Vasárnap délután egyébként Ágh Péter országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke, valamint Bodorkós Ferenc Gencsapáti polgármestere is köszöntötte a fesztiválon megjelenteket, illetve a szervezőket, lebonyolítókat, akik közül mintegy százan közel másfél hétig készültek a színpadok felállításával, a bontási idő is kb. egy hét lesz.
Az ingyenes programokat látogatók miatt pontos fesztivál-létszámot nehéz mondani, de azt szeretnék, ha mintegy 20-30 ezer fős fizető közönséggel számolhatnának. Az eddigi adatokhoz képest ez fejlődés, még az elmúlt évek legnagyobb ,,árvízében” sem volt ekkora látogatottságuk.


Szervezőként mindig pályázati forrásokat, támogatókat keresünk, hiszen a fesztivál jelene és jövője is a közönség szeretetének köszönhető, mert, aki jegyet vásárol és az a 15 helyi támogató vállalkozó is mind-mind a fesztivál, a falu és a térség hírnevét hirdeti – ezt már a weboldalunknak nyilatkozó Varga Albin, Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes vezetője tette hozzá.

A péntek óta zajló XXVI. Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválról még mindig érdemes tudni, hogy továbbra is valamennyi program ingyenes, csak az esti koncertek belépődíjasok.

A fesztivál robog tovább, hétfőn még a Lord zenekar és az Ismerős Arcok is fellép. 

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére