A Fidesz-KDNP a sikeres érdekérvényesítés záloga

fidesz.hu • 2014. május 03., szombat •
Ha a magyar fiatalok olyan képviselőket szeretnének látni az Európai Parlamentben, akik képesek kiállni Magyarország érdekeiért, akkor a Fidesz-KDNP-re most is számíthatnak – jelentette ki Dömötör Csaba. A Fidesz EP-listáján indított kormánypárti politikus pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: az európai parlamenti választások egyik legfontosabb tétje, hogy lesz-e olyan vezetése Európának, amely képes a fiatalok számára munkahelyeket teremteni.
A Fidesz-KDNP a sikeres érdekérvényesítés záloga

A probléma súlyosságát érzékeltetve Dömötör Csaba kifejtette: Görögországban 59, Spanyolországban 54, Olaszországban pedig 41 százalékos a munkanélküliek aránya a fiatalok körében. „Magyarország ezen a téren jobban teljesített az elmúlt négy évben a korábbi időszakokhoz és Európa más országaihoz képest is” – fűzte hozzá.

Kiemelte: sikerült megállítani a fiatalok munkanélküliségének növekedését, sőt tíz év után csökkent ez az arány. Tájékoztatása szerint a munkahelyvédelmi akció keretében 160 ezer, míg az első munkahely garanciaprogram keretében 16 ezer 25 év alatti pályakezdő elhelyezkedését sikerült segíteni.
Dömötör Csaba hangsúlyozta: a kormányzati lépések szükségesek, de nem elégségesek, az Európai Unióban is olyan vezetőkre van szükség, akik képesek a munkahelyteremtés szolgálatába állítani minden létező erőforrást. „A szabad pálinkafőzés és az akácfa szabályozása helyett érdemes inkább a munkahelyteremtéssel törődni” – mutatott rá.

A fideszes politikus beszámolt arról is, hogy a következő hétéves költségvetési időszak egyik nyertese hazánk, ami a fiatalok számára is jobb lehetőségeket jelent.

Hozzátette: támogatják a kormányt azon célkitűzésében, hogy a források 60 százalékát fordítsák munkahelyteremtésre és gazdaságfejlesztésre.

A munkahelyeket is meg kell védeni a szélsőségektől – fogalmazott. Ennek kapcsán kifejtette, hogy abból nem lesznek új munkahelyek, ha a baloldali politikusok feltett kézzel mennek ki Brüsszelbe, és igazodási pontként tekintenek minden brüsszeli javaslatra, vagy akár a bankárok és a multik javaslataira.

A Jobbik által javasolt kilépés beláthatatlan következményekkel járna, munkahelyek százezrei szűnnének meg – közölte Dömötör Csaba.

„Mi azon leszünk, hogy a magyar fiatalok nyertesei legyenek uniós tagságunknak” – szögezte le, hangsúlyozva: ha a magyar fiatalok olyan képviselőket szeretnének látni az Európai Parlamentben, akik képesek kiállni Magyarország érdekeiért, akkor a Fidesz-KDNP-re most is számíthatnak. Ezért arra kéri őket, május 25-én a Fidesz-KDNP listájára szavazzanak.
Kérdésre válaszolva a fideszes politikus elmondta, hogy az uniós forrásokat elosztó intézményrendszer átalakítása éppen azt a célt szolgálja, hogy a forrásokat hatékonyabban lehessen felhasználni. Végül felhívta a figyelmet, hogy a sikeres érdekérvényesítésnek köszönhetően a következő hétéves ciklusban fejenként ötvenezer forinttal több uniós támogatás érkezhet hazánkba.

közösség

további frisss

lap tetejére