A divatvilág legexkluzívabb szemüvege a Trend Optikában

frisss.hu • 2015. december 15., kedd •
A limitált szériából egyetlen darab található Közép-Európában.
A divatvilág legexkluzívabb szemüvege a Trend Optikában

A Dolce&Gabbana nemrég bemutatott új szemüveg kollekcióját Szicília szigete inspirálta. A sorozat csúcsán egy fehér virágmintás, vörös rózsákkal és arany brossokba foglalt gyöngyökkel díszített, limitált számban készült darab áll, melyből egyetlen darab került Közép-Európába. Elsőként a Trend Optika győri üzletében tekinthető – és vásárolható – meg. A világ egyik legexkluzívabb napszemüvegének formatervét a virágdíszítések mellett arany brossokba foglalt apró gyöngyök teszik még különlegesebbé. A szemüveg keretének belső része fekete, a lencséi pedig füstszínűek. Fényűző dobozban, brokátszövésű, virágmintás tokkal és táskával kiegészítve kerül a boltokba.

A „Mama Brokátja” névre keresztelt sorozat izgalmasan keveri a régi elemeket a modern formákkal. A díszes szemüvegkeretek a barokk paloták bútorzatát elevenítik fel mind a finoman dombornyomásos egyszínű változatok, mind a fehér virágmintával, valamint egy csokornyi vörös rózsával díszített fő darab esetében. Az olasz divatház őszi-téli szemüveg kollekciója a szombathelyi Trend Optikában is megvásárolható.

A brokát gazdagon díszített, mintás szövetet jelöl, melyet gyakran selyemből készítenek és arany vagy ezüst szálakkal szőnek át. Az anyagot régebben férfi és női díszruhák készítéséhez, valamint bútorok bevonására egyaránt használták. A szövésnek ez a módja a középkorban Bizáncon keresztül jutott el nyugatra, de akkor még állatok bőréből metszett, és az egyik oldalán bearanyozott szalaggal körültekert fonalat használtak a minták létrehozására. A vintage stílus jelentése, hogy a különleges, régi vagy réginek látszó elemeket bátran keverjük újakkal, és izgalmas kiegészítőket hozzáadva egyedi, merész, szexi, csajos és vidám összeállításokat hozunk létre.

A Dolce&Gabbana új kollekciója több sorozatjelű napszemüveget is tartalmaz. A DG4267 számú szemüvegek elejét büszkén viselhető virágminta díszíti. A mintákat az acetát keret hangsúlyozza ki. Színkombinációk a következőkből választhatók: fekete keret szürke színű átmenetes lencsékkel, piros keret barna átmenetes lencsékkel, púderszínű keret konyakszínű átmenetes lencsékkel, valamint benzinzöld keret barna átmenetes lencsékkel.

Meleg piros, fekete, benzinzöld és csokoládé színek jellemzik a DG3239 sorozatjelű darabokat. Az acetát alapanyagból készült szögletes kereteket barokk díszítés teszi izgalmassá, melynek dombornyomása jó kontrasztot ad a semleges, szövethatású háttérrel.

A romantikus motívum kedvelői a DG4270 sorozatjelű modellek között fogják megtalálni kedvencüket. A fehér és vörös rózsák fekete háttér előtt díszelegnek a finoman szögletes formájú napszemüvegeken. A modellek öt színkombinációban kaphatóak, melyek közül talán a külső részén virágmintával díszített, fekete belsejű, szürke átmenetes lencsével rendelkező a legizgalmasabb. Ezenkívül választhatunk még kívülről fekete, de belül virágmintával díszített változatot szürkeszínű átmenetes lencsével, valamint benzinzöld, piros, illetve fehér keretet zöld, szürke, illetve ezüsttükör lencsékkel.

A Dolce&Gabbanaról

A Dolce & Gabbana S.r.l. egy milánói székhelyű olasz divatház. 1985-ben alapították a Milánó melletti Legnanóban Domenico Dolce és Stefano Gabbana divattervezők, akik korábban a magánéletben is egy párt alkottak. A vállalat saját parfüm- és szemüvegmárkával rendelkezik, valamint a ready-to-wear ruhák mellett luxus karórák, pénztárcák és ékszerek forgalmazásával is foglalkozik. A Motorolával közösen forgalmazza a Motorola RAZR típusú mobiltelefont, amely a 2006/2007-es üzleti évben kb. 200 millió eurós eladást eredményezett a cégnek, ami a teljes eladások közel 1/8-át tette ki. 2008 március végén 3593 alkalmazottja volt, világszerte 108 üzlettel, valamint 16 outlet bolttal. A luxuscikkekre specializálódott márka napszemüveg csoportja 2006 óta a Luxottica leányvállalata.

A macskaszem formájú szemüvegkeretek kedvelői is izgalmas darabokból válogathatnak. A DG3246 sorozatjelű modellek formatervét fekete háttéren megjelenő, fehér és vörös rózsákból álló díszítés teszi nőiessé és romantikussá. A modell több színben érhető el: a fekete, külső részén díszített változatot a piros, a benzinzöld és belül virágmintás fekete modell kíséri.

Az új kollekcióban találunk finom vonalvezetésű napszemüvegeket is. A DG 4268 sorozatjelű modelleknél az acetát keret és szárvégek szépen fogják közre az arany fémszárakat. A színváltozatok között elérhető a klasszikus havannai barna, melyet a régi szicíliai paloták burkolatának márványerezetét megidéző szürke, zöld vagy homokszínű márványminta tesz teljessé. A keretekbe többtónusú lencsék, valamint a havannai verzióban feketeszínű tükrös lencsék kerültek.

Végül a DG3242 sorozatjelű daraboknál az acetát keret finom profilja és a lágy szárvégek szép kontrasztot adnak a vintage stílusú arany fémszárnak. A szemüvegkeretek pantoszkópikus dőlése nagyobb látószöget biztosít viselőjének. A klasszikus fekete és havannai barna mellett a modell elérhető szürke, zöld és homokszínű márványmintával, melyek a régi szicíliai paloták márványburkolatának látványát elevenítik fel.

közösség

további frisss

lap tetejére