A citromos víz 12 jótékony hatása

vkriszti • 2014. július 29., kedd •
Azt már Szent-Györgyi Albert is tudta, hogy a citrom tökéletes ellenszere a betegségeknek, de mára kiderült, hogy ennél jóval több pozitív élettani hatása van. A folyadékbevitel nagyon fontos, különösen a forró nyári napokon, de a citromos vizet fogyasztók számos előnnyel indulnak azokkal szemben, akik sima vizet fogyasztanak. Lássuk, hogy miért!
A citromos víz 12 jótékony hatása

1.) Immunrendszer-erősítés turbó fokozaton

A C-vitamin az immunrendszer legfőbb üzemanyaga, és a citrom igazán bővelkedik ebben. Ha stressz éri a szervezetet, elsőként a C-vitamin szint kezd el zuhanni, ezért a szakértők plusz C-vitamin bevitelt javasolnak azokon a napokon, amikor a stressznek fokozottan ki vagy téve.

2.) Lúgosító hatással bír

A citromnak igen magas fokú lúgosító hatása van. Abban pedig ma már a legtöbb orvos is egyetért, hogy a szervezet egészségét  a lúgosítás nagy mértékben segíti.

3.) Kiváló káliumforrás

A citromban nem csak a C-vitamin, hanem a kálium szint is magas, ami jót tesz a szív egészségének, valamint segíti az agy és az idegek működését.

4.) Lassítja az öregedés folyamatás

A C-vitamin segít a ráncok és a bőrhibák megelőzésében. A citromos víz kiüríti a vérből a méreganyagokat, mely által tisztább lesz a bőröd.

5.) Segíti az emésztést

A citromos víz nem csak az egészséges emésztést segíti elő, hanem a méreganyagok eltávolításában is hatékony segítséget nyújt, de emellett a gyomorégés, puffadás, emésztési zavarokra is jó kiváló megoldást kínál.

6.) Hidratálja a limbikus rendszert

Azzal, hogy reggel megiszol egy pohár vizet, máris közelebb kerülsz ahhoz, hogy ne legyél dehidratált a nap folyamán. Számos negatív hatás mellett, ha nem iszol eleget, a szervezeted stressztűrő képessége is csökken. Így ha munkába indulás előtt megiszol egy pohár citromos vizet, akkor garantáltan nem fogod már az odaúton felhúzni magad.

7.) Friss leheletet ad

A citromos víz a fogínygyulladáson is segít, mivel megöli a szájüregben tenyésző baktériumok nagy részét, de ezáltal a friss lehelet is biztosított. Mivel a citromsav kikezdheti a fogzománcot, ezért fogmosás után közvetlenül ne igyál citromos vizet, jobb ha inkább fogmosás előtt iszod.

8.) A bőrt foltmentesen tartja

Az citromlében megtalálható antioxidánsok nem csak a pattanások számát csökkentik, hanem jól alkalmazható hegek esetén, vagy öregségi foltok megelőzésére is. Mivel méregtelenítő hatású, ezért a bőr szépségét, selymes tapintását is fenntartja.

9.) Segít a sikeres fogyásban

A citrom pektin rostot is tartalmaz, ami csökkenti az éhségérzetet, így segíti megszabadulni a plusz kilóktól.

10.) gyulladáscsökkentő hatású

Ha rendszeresen iszol citromos vizet, akkor csökkented a savasságot a szervezetedben, ami a betegségek egyik fő kiváltója. A citromos víztől az ízületekben felhalmozódó húgysav is csökken, ami az ízületgyulladásokért nagy mértékben felelős.

11.) Helyettesítheti a koffeint

Amíg nem próbálod ki, addig úgysem fogod elhinni, de a reggeli kávé helyett egy csésze forró citromos víz tényleg csodát művel! Úgy fogod érezni, hogy ma már semmi nem állhat az utadba.

12.) Segít harcolni a vírusos fertőzések ellen

A meleg citromos víz a leghatékonyabb módja annak, hogy csökkentse a vírusos fertőzések kialakulását és megelőzze a későbbi torokfájást. Plusz, mivel a citromlevet fellendíti az immunrendszert, így a már kialakult vírusos fertőzések leküzdésében is jó társad lesz.

közösség

további frisss

lap tetejére