A cél, hogy a lehetőségekhez képest minél többen kézilabdázzanak Vas megyében

Frisss - fotó: Hornyák Emőke • 2017. július 16., vasárnap •
A Haladás kézilabda szakosztálya bemutatót tartott a Simon István Általános Iskola tornatermében.
A cél, hogy a lehetőségekhez képest minél többen kézilabdázzanak Vas megyében

Remek hangulatú edzésen vehettünk részt, a Haladás VSE kézilabda szakosztályának játékosai, szakvezetőinek köszönhetően. A zöld-fehér klub a Vas Megyei Kézilabda Szövetség felkérésének tett eleget, hogy a nyári holtszezonban népszerűsítse ezt a fantasztikus labdajátékot. Az újonnan megalakult fiú szakosztály mellett jelen voltak a korosztályos lány együttesek játékosai, de a junior és a felnőtt keretben számításba vett sportolók is képviseltették magukat ezen a délutánon.

Remekül sikerült a sportág népszerűsítése - árulta el a Frisss.hu-nak Farkas Ágnes, korábbi válogatott átlövő, aki jelenleg a Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnöke.

A célunk, hogy mindenki mozogjon, és lehetőség szerint a kézilabdát válassza. Nagyon örültünk, hogy a szövetség megkeresését követően a Haladással karöltve tető alá hoztuk a sportág népszerűsítésére tökéletesen megkomponált délutánt.

Vas megyében kicsit mostohagyermekként tekintette a férfi kézilabdára. Mondhatjuk, hogy ez már a múlté?

Természetesen, hiszen korábban nem volt jellemző a megyére nézve. Szerencsére a vasi régió elmozdult az utolsó helyekről és megkezdtük a felzárkózást. Nem szabad szem elől veszteni azt sem, hogy nem csak az élvonalba jutás fontos, hanem a férfi szakosztály megerősödése is.

Szerencsére a lányokat tekintve nagyon jól áll Vas megye, hiszen több értékes helyezés és kupaeredményt mutathat fel a megyeszékhely és a vidéki iskolák csapatai is.

Igen, ennek nagyon örülünk mi is. Ugyanakkor a továbblépés miatt építkezni kell. Ehhez pedig nagyon erős és biztos lábakon álló alapok kellenek. A piramis aljának megszilárdításához az utánpótlást kell nevelni. A létszámot is duzzasztani, amennyire lehetséges, valamint a minőségi szakemberek általi képzés is kiemelt helyen áll - zárta gondolatait Farkas Ágnes.

Kézilabda bemutató a Halinál... :)

Közzétette: Frisss.hu – 2017. július 16.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére