A betű embere volt: Emléktábla őrzi Kuntár Lajos munkásságát

szróbert-HCs • 2014. szeptember 20., szombat •
A száz éve született Kuntár Lajos újságíróra, könyvtárosra, népművelőre, helytörténészre, kiadványszerkesztőre emlékeztek a rokonok, családtagok, régi kollégák, tisztelők, valamint Vas megye, Szombathely, Szentgotthárd és Csörötnek közéletének vezetői. A szombati eseményen leleplezték azt a fekete gránitlapot, mely Veres Gábor szobrászművésznek köszönhetően bronzba öntve őrzi tovább Kuntár Lajos portréját.
A betű embere volt: Emléktábla őrzi Kuntár Lajos munkásságát

Kuntár Lajost (1914-2005) tisztelő valamennyi közösség – közöttük a dr. Kiss Gyula Kulturális Egyesület – tagjai eljöttek ahhoz a családi házhoz, ahol az idén századik születésnapját ünneplő Kuntár Lajos élt és alkotott. A Paragvári u. 52. szám előtt egy szál virággal kezükben sorakoztak a családtagok, a tisztelők, a barátok, a kollégák és a helyi, valamint a szentgotthárdi és a csörötneki közélet prominensei. 
Te és életed arra volt példa, milyen az, amikor valaki olyat csinál, amit szeret. Te a betű embere voltál, mindig is újságíró voltál és az is maradtál, teljes életre törekedtél – hangzott el az emlékező beszédben. 

Puskás Tivadar polgármester miután Kuntár Lajoshoz fűződő személyes emlékeit felelevenítette, elmondta: büszke vagyok arra, hogy a városban olyan értékek vannak, mint Kuntár Lajos munkássága. Szombathelynek kötelessége megőrizni Kuntár Lajos emlékét.  
Ezt követően leleplezték azt Veres Gábor szobrászművész által alkotott fekete gránitlapot, mely bronzba öntve őrzi tovább Kuntár Lajos portréját és nevét. 
Miután az unoka, Kuntár Tamás megköszönte minden jelenlévőnek, hogy ilyen nagy számban tisztelegtek nagyapja emléke előtt, koszorút és az emlékezés egy-egy szál virágát helyezték el a megjelentek. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére