A Barátság óvodában is tettek egy nagy lépést kis cipőben

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. május 05., péntek •
Tizenkettő ovi-sportpálya készül el Szombathelyen, annak érdekében, hogy gyermekeink egészségét, mozgásszeretetét és sportolási vágyát szolgálja.
A Barátság óvodában is tettek egy nagy lépést kis cipőben

2015 szeptemberében elsőként a Maros utcai óvoda lurkói örülhettek annak a 6x12 méteres focipályának, amely mozgásfejlődésüket, sportolásukat szolgálja. 

Az előzmények
Az Ovi-Sport (akkor még Ovi-Foci) Közhasznú Alapítvány (alapítója Buzánszky Jenő volt) kuratóriumi elnöke, dr. Molnár Andrea még az első avató-ünnepségen mondta el nekünk, hogy Debrecenben volt a tesztpálya, az első ilyen létesítmény, és már ott látták, hogy az ovisok mennyire szeretik a focit. A mindennapos testnevelés gyakorlati feltételeit teremtette meg az alapítvány és ebből fejlődött ki az ovifoci és az ovisport-program.

A közelmúlt
Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány és a város 20 millió forintos támogatásával azóta már további hat szombathelyi óvodában is elkészült a gyermekek sportolására alkalmas műfüves pálya. Az ovi sportpálya-átadók sora tehát folyamatos, szinte minden héten felavat a polgármester egyet. Péntek délelőtt már a nyolcadik eseményen örökíthettük meg, amint  az ,,És és és, Puskás és Pelé" – című dalra érkeztek a meghívott vendégek és bevonultak a 4-6 éves korú kislányok és kisfiúk. 

A ,,Barátság”
A Barátság ovi esetében is az volt a pályázat előfeltétele, hogy a kedvezményezett óvoda rendelkezzen egy 7x13 méter nagyságú, megtisztított földterülettel, valamint a program megvalósításához szükséges önkormányzati önrész biztosításával. 
Az ünnepi eseményen Puskás Tivadar polgármester és Kelemen Krisztián, a körzet önkormányzati képviselője mellett az óvoda társintézménye, a Zrínyi iskola vezetői, valamint a többi szombathelyi óvoda intézményvezetője is megjelent. 

A polgármester a jól bevált tradíciók szerint itt is megkérdezte a gyerekeket, hogy szeretnek-e oviba járni és, hogy az óvónőket kedvelik-e. Miután a kicsik harsány igenekkel válaszoltak, elhangzott, hogy a multifunkcionális sportpályán a gyerkőcök mozgásának fejlődése érdekében sokféle sportot – a többi között focit, kézilabdát és kosárlabdát – lehet űzni, de sorversenyek megrendezésére is kiválóan alkalmas.
A rendszeres sportolás hozzájárul, hogy mozgást szerető egészséges felnőttekké váljanak a gyermekeink, akik a fegyelmet és a sportolás szabályait is elsajátíthatják itt – tette hozzá a polgármester.  

Az avató
Ezt követően az ovisok az ,,Amikor a Haladás 11 kivonul” kezdetű Hali-indulóra labdás, táncos gyakorlatokkal kápráztatták el a vendégeket, majd az óvónők is színvonalas műsorral örvendeztették meg a megjelenteket. 

Nagy öröm az ovi életében ez a pálya, hiszen tornaszoba hiányában jó szolgálatot tesz majd nekünk. A csoportjaink egymással megosztva, előzetes terv alapján mozoghatnak itt, a labdás játékok mellett 10-12 gyermek azonos időben biztonságosan használhatja különböző váltóversenyek lebonyolítására is – ezt már Kiss Andrásné, a Barátság óvoda helyettes vezetője nyilatkozta honlapunknak a helyszínen, majd köszönetet mondott a városnak az Ovi-sport Közhasznú Alapítványnak és a kivitelező, Globál Sport Kft. vállalkozásnak is. 

Ezután Puskás Tivadar, Kelemen Krisztián és Kiss Andrásné átvágták a nemzeti színű szalagot, majd a gyerekek hatalmas boldogsággal birtokba vették a sportpályát.

Jövő pénteken a Szűrcsapó óvodában folytatódik az ovi-sportpálya átadók sora.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére