A Balaton partján sem kegyelmezett a Haladás

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. március 20., hétfő •
Mucsi Péter együttese sokadszor is bebizonyította, hogy van tartása egy elvesztett szett után.
A Balaton partján sem kegyelmezett a Haladás

Rendkívül nehéz mérkőzés várt a Haladás VSE-Sportiskola női röplabda együttesére vasárnap késő délután. A rájátszás harmadik fordulójában a rivális Balatonfüred otthonában léptek parkettre a szombathelyiek, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy idegenben is legyőzzék ellenfelüket.

Ennek szellemében kezdték a találkozót a zöld-fehérek és hamar jelezték a hazaiaknak, hogy mindenképpen a bajnoki pontokért érkeztek a Balaton partjára. Rendkívül jól működött a vendégek védekezése és nagyon pontosan támadtak, így hiába kért időt a hazai kispad, meggyőző fölénnyel nyerték meg az első szettet a szombathelyiek. A második szettet aztán elkönnyelműsködték a szombathelyiek. Már nem voltak olyan hatékonyak, mint korábban, ráadásul a Füred játékosai vérszemet kaptak, remekül szervezték a támadásokat. A Hali a ki nem kényszerített hibái, illetve a rossz nyitás-fogadásai miatt vesztették el a második játékot.

Ezt követően azonban ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést Bokor Lauráék és óriási tartásról tettek tanúbizonyságot. Korábban ugyanis rendszerint mély hullámvölgy következett egy-egy elvesztett labdamenet után, azonban ennek nyoma sem volt. Rendkívül színvonalas és hatékony játékkal sokkolták a vendéglátókat a zöld-fehérek. A záró játékrészre aztán elfáradt a Balatonfüred, így magabiztos győzelmet arattak dr. Mucsi Péter tanítványai, akik lépéselőnybe kerültek az aranyéremért folytatott versenyfutásban.

dr. Mucsi Péter vezetőedző: Összességében nincs okunk panaszra, mert taktikailag érett játékkal rukkoltunk ki és minden tekintetben ellenfelünk fölé nőttünk. A második szettet igaz elvesztettünk, de a csapat tartását dicséri, hogy ezután is bátran kezdeményeztünk és nem estünk össze. Mindenki nagyon akarta ezt a sikert, és véleményem szerint rászolgáltunk a győzelemre.

 

Balatonfüred - Haladás VSE-Sportiskola
1-3
(16-25, 25-16, 17-25, 17-25)

Haladás: HORVÁTH DÓRA, MIKOS PATRÍCIA, MERKLINNÉ ZUBOR ENIKŐ, PETŐ TAMARA, MOHL-BENESÓCZKY ANNA, BOKOR LAURA
libero: ZOLTÁN ANNA, FARKAS BARBARA
csere:  Majczán Lili, Fazekas Szilvia, Marton Gabriella, Varga Réka, Dabronaki Emese, Dancsecs Nikolett
Vezetőedző: dr. Mucsi Péter
Edző: Antonio Mircea Petre

közösség

további frisss

lap tetejére