9 tipp, hogy átvészeld a szakítás okozta sokkot

Szerző:BP Fotó:learning-mind.com • 2016. november 02., szerda •
Győzd le a magányt egyedül.
9 tipp, hogy átvészeld a szakítás okozta sokkot

Bármennyire is tökéletesnek tűnik egy kapcsolat, benne van a pakliban, hogy egyszer a szakítás lesz a vége. A továbblépés nem egyszerű, le kell gyűrnünk a bennünk keletkezett űrt és újra fel kell építenünk az életünk egyes részleteit. De hogyan juthatunk túl viszonylag hamar a mélyponton? Összegyűjtöttük pár tippet, amivel helyre billenthetjük a magunkban a történteket.

Papírzsepit elő és hadd menjen

Szakítás után teljesen normális ha szomorúságot, csalódottságot, vagy dühöt érzel. Attól még nem leszel picsogó kislány, ha kisírod magadból a negatív érzéseket.

Győzd le a magányt egyedül

Előfordulhat, hogy míg a másiknak már van valakije, te egyedül tengeted otthon az estéket. A magányra hosszútávon nem okés megoldás gyorsan belemenni egy új kapcsolatba csak azért, hogy kevésbé érezd egyedül magad. Inkább válassz ki egy könyvet a polcról, amibe teljesen bele tudsz merülni. Ez segít abban, hogy szárnyra kapjon a fantáziád és szélesítsd a látóköröd. Ráadásul azt is előfordulhat, hogy belefutsz pár olyan sorban, ami segít a továbblépésben. Ha nincs energiád olvasni, akkor lőj be filmet vagy sorozatot és indulhat a lazítás!

fotó:wordservewatercooler.com

Beszéld ki magadból a fájdalmat

Fontos, hogy ilyenkor megtaláld azokat ez embereket, akik segíthetnek könnyebben feldolgozni a kapcsolat utáni sokkot. Ennek a kulcsa a kibeszélés, ugyanis minél többször adjuk ki magunkból a fájdalmat, annál gyorsabban begyógyulnak a sebek.

Dobozolj vagy egyenesen menjen a kukába

Már a korai szakaszban célszerű összegyűjteni azokat a tárgyakat, amiket az exedtől kaptál, illetve amiket nálad hagyott. Előfordulhat, hogy kicsit megkönnyebbültél, aztán hirtelen megpillantod a tőle kapott mackót az ágyadon és indul megint a gyötrődés. Ezért a legjobb, ha visszaadod a cuccait, a többit - ha rossz érzés napról napra látni - dobd ki, vagy egy időre süllyeszd el a szekrény mélyén.

Ne keresd az exed

Valószínűleg lesznek olyan pillanatok, amikor eszméletlenül hiányzik a másik, és kényszert érzel arra, hogy ismét beszéljetek. Erre a legegyszerűbb platform például Facebook vagy a Twitter. Bármennyire ki vagy bukva, ne ess abba a hibába, hogy újra elkezded piszkálgatni a sebeket. Később még lehettek haverok, de adjatok időt egymásnak a helyzet feldolgozására. Ha úgy érzed, hogy nem bírod megállni, hogy rá ne írj, akkor inkább töröld az exedet mindenhonnan egy időre. Ezt azért célszerű, mert lehet, hogy ő már tovább lépett mással. Elvégre nem nézegetnéd szívesen az „utódoddal” készült, közös, romantikus fotóit ugye?

fotó: rd.com

Írd ki magadból a káoszt

Az abszolút number one, amivel rendezheted magadban a zűrzavart, a meditatív írás. Ennek az a lényege, hogy ne agyalj, egyszerűen csak vesd papírra, ami a szívedből jön. Nem gondolkozz azon, hogy valami hülyén hangzik-e vagy sem. Nem kell senkinek sem megmutatnod, te viszont sokat profitálhatsz belőle. Ehhez ne kütyüket használj, hanem füzetet, mert így kisebb a kísértés, hogy tovább küld a leírtakat az exednek.

Koncentrálj a jövőre

Nem töltheted az egész életed a kanapén gubbasztva, belemerülve az önsajnálatba több száz zsepi társaságában. Bármilyen nehéz, előbb-utóbb össze kell szedned magad. Fogalmazd meg, hogy miben szeretnél fejlődni, tűzz ki új célokat. Hamár megkaptad a tanulópénzt, így kovácsolhatsz a legjobban előnyt belőle.

Légy kreatív és pörgesd fel a napjaid

Régóta szeretnél egy tetkót, megváltoztatnád a hajszíned, nyelvet tanulnál, festenél, szobrászkodnál, utaznál vagy új sportot próbálnál ki? Akkor vágj bele! Így turbó fokozatban léphetsz ki a megszokott kerékvágásból, ráadásul még az önbizalmadnak is jót tesz, ha megvalósítod az elképzeléseidet.

fotó:crosswalk.com

Egy randi még nem a világvége

Ha már rendbe jöttél és lezártad magadban a történteket, akkor ideje újra visszatérni a vadászmezőre. Ezt persze nem olyan egyszerű és nem is kell igent mondanod minden randira. De ki tudja, lehet, hogy pont a szakítás után találod meg életed párját.

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére