9 dolog, amit reggel 9-ig csinálj

frisss.hu • 2016. január 13., szerda •
Ha ezeken a januári reggeleken igazából ki sem akarsz kelni az ágyból, akkor figyelj!
9 dolog, amit reggel 9-ig csinálj

Fáradt és kialvatlan vagy, közben pedig az első óracsörgés után az első gondolatod az, ma mennyi mindent kell elintézned, és így sem jut idő mindenre. Akkor olvasd végig ezt a listát:

1; Legyél tudatosabb. Kutatások bizonyítják, hogy a kicsit korábban kelsz, szánhatsz pár percet magadra, amikor csak egyedül vagy a gondolataiddal. Ilyenkor próbálj meg minél több pozitív gondolatot magadba préselni és csak azokra koncentrálni.

2; Nyiss a világ felé! Persze nincs idő órákra a netet bújni és az összes legfrissebb hírt átolvasni, de reggeli készítés közben kapcsold be a rádiót (tekerj a Frisss FM 97.7-re) és hallgasd meg a legfrissebb híreket.

3; Ébredj a kedvenc zenédre vagy dalodra és ne a telefonod általánosan gagyi csengőhangjaira. A zene oxitocint és endorfint termel.

4; Mozogj egy kicsit. Nem kell rögtön nyolc Csónakázótó körrel kezdeni minden napot, elég ha egy picit átmozgatod a testedet az ágy mellett. Néhány fejkörzés, guggolás és a tested máris felébred.

5; Mindig reggelizz! Kinek nem indulna jobban a napja egy kakaóscsigától vagy egy tál gyümölcsös müzlitől? Mindegy mit eszel, lényeg, hogy ne a kávé legyen reggelid. A belek és az agyunk között bizony van kapcsolat, ami hatással van a lelki nyugalmunkra is.

6; Igyál vizet! Ha felébredsz, mindig az első egy pohár víz legyen, fontos ez a hidratáltság fenntartásáért. Ha diétázol, ezzel a fogyást is segítheted, ráadásul az emésztésnek is jót tesz.

7; Csörögj rá egy barátodra, barátnődre reggel. Ha tudod, hogy ő is korán kel, biztos mindkettőtök napja jobban indul, ha reggel olyannal beszélsz, aki tényleg megért.

8; Fókuszálj arra, hogy ez jó nap lesz. Tudjuk, hogy nehéz, ha reggel a dugóban ülsz és várod, hogy végre zöldre váltson a lámpa, de amíg vársz, képzeld el ez egy jó nap lesz, és minden rosszindulatú ember elmehet a fenébe.

9; Viselj valami színeset. Legalább az alsóneműd legyen színes, ha elegánsan kell felöltöznöd. Vagy ne a fekete, hanem a tűzpiros vagy a pink táskádba pakolj aznap. Hidd el segíteni fog a téli szürkeségben.

 

közösség

további frisss

lap tetejére