8+1 dolog, amit csak a sikeres nők tesznek

frisss.hu • 2017. május 09., kedd •
Te közéjük tartozol?
8+1 dolog, amit csak a sikeres nők tesznek

Edison szerint a géniusz 1 százalék inspiráció, és 99 százalék verejték.

1; Van idejük magukra. Bár a sikeres nőkre nem jellemző a sok szabadidő, mégis ha tehetik, időt fordítanak magukra, ez az ő én-idejük. Legyen az egy kis pletyi a fodrásszal, egy manikűr vagy egy gyors kávé a legjobb barátnővel.

2; Tudnak nemet mondani. Nem lehet mindenre bólogatni, még ha az a bizonyos nem kimondása másnak akár nem tetszik, a sikeres nők bizony tudnak határozottan nemet mondani.

3; Nem kérkednek a teljesítményükkel. Ha valaki sikeres, annak nem kell mondani, és ezt tudják is.

4; Igazi csapatjátékosként viselkednek. A sikeres nő tudja, hogy sikere másoknak is köszönhető, legyen az egy szerető család, egy támogató férj, vagy klassz munkatársak. A siker nem egy ember teljesítménye, hanem közös erő eredménye.

5; Megbecsülik az eredményt és megünneplik a sikert. Megállnak egy-egy percre és összegzik magukban, hogy mit értek el. Tudatosítják magukban, hogy a siker nem a célja, hanem következménye valaminek.

6; Keresik a kihívásokat. Nem ülnek egy helyben, folyton a megmérettetést keresik, amikből újabb tapasztalatot és erőt merítenek.

7; Folyamatosan tanulnak. Nem állnak meg egy végzettségnél, legyen az egy egyetemi képzés vagy OKJ-s tanfolyam, tudják, hogy mindig fejlődni kell.

8; Tudnak spórolni. Legyen bármilyen jó fizetése, tisztában vannak azzal, hogy ez sokszor nem egy életre szóló munka, így félre kell tenni.

+1; Hisznek magukban. Ez nem egoizmus vagy önteltség, hanem saját magába vetett hit, ami kell a sikeres munkavégzéshez, élethez. 

közösség

további frisss

lap tetejére