8 tipp a gyorshajtási bírság elkerüléséért

frisss.hu, vezess.hu • 2016. április 18., hétfő •
Most ha nagyon Coelho-szerűek akarnánk lenni, azt mondanánk: lassan jársz, tovább élsz.
8 tipp a gyorshajtási bírság elkerüléséért

Az elmondható, hogy a magyar sebességmérés nem minden esetben segíti a közlekedésbiztonságot, sajnos nem mindig a legveszélyesebb szakaszok állnak megfigyelés, a traffipaxok, vagy rendőri ellenőrzések alatt, így sok esetben nem az igazi gyorshajtók kapják a sárga csekkeket. Mi is megírtuk, hogy április eleje óta már aktívak a fix traffipaxok, amik az ország számos pontján, sőt öt Vas megyei helyszínen is ellenőriznek. Ez legalább az adott szakaszokon visszatartó erőt jelent. De mi van akkor, ha a kelleténél gyorsabban hajtottunk?

Vizsgáld meg a mérés körülményeit!

Amennyiben észrevettük, hogy bemért minket a traffipax vagy a fix traffipax, akkor szabályosan álljunk az út szélére. Miután felvettük a láthatósági mellényt szálljunk ki az autóból, és készítsünk néhány fotót a helyszínről, fontos, hogy ne maradjon ki a mérőautó sem. A mérés néha szabálytalan körülményei a javunkra válhatnak egy esetleges bírósági pernél.

Olvass a sorok között!

Mindenhol emberek dolgoznak, így ha mázlink van néha-néha a rendőrség is véthet hibákat a papírmunkában. Érdemes jól átnézni a jegyzőkönyvet, ugyanis amennyiben nincs hitelesítve a mérő, szintén jó eséllyel megúszhatjuk a bírságot.

Tájékozódj a mérések helyszíneiről!

Keresd a Traffipax rovatunkat, ahol minden nap megnézhető a várható mérési helyek Vas megyében! Amennyiben messzebbre indulsz, a police.hu oldalon a többi megyében tervezett sebességmérések helyéről és idejéről is tájékozódhatsz.

Keresd meg a fix traffipaxokat!

A traffihunter.hu weboldal egy egészen szuper, ingyenesen letölthető alkalmazást kínál az okostelefonunkra. Ezen app segítségével a mobilunkon tájékozódhatunk a fixen kihelyezett traffipaxok helyéről is.

Mindig viselkedj korrektül a hatóság embereivel!

Ha megállít a rendőr, akkor légy udvarias, és szállj ki az autóból. Ezzel a gesztussal sokkal jobb benyomást kelthetsz, a rendőrök pedig mérlegelhetnek, így talán a bírság mértéke is csökkenhet. A rendőrök értünk vannak, tiszteljük meg őket azzal, hogy nem a lehúzott ablakon keresztül kommunikálunk velük. Mindig tegyük azt, amire kérnek bennünket, még ha rossz napon könnyebb is lenne kötekedni velük.

Ne közlekedj a belső sávban!

Egy többsávos úton általában a belső sávban hajtanak a leggyorsabban az autósok. Ezt a sebességmérést végző rendőrség is jól tudja, éppen ezért többnyire ott pásztáznak a radarpisztollyal.

Tartsd jól észben a közkedvelt mérési pontokat!

Minden környéken megvannak azok a pontok, amelyekről köztudott, hogy gyakran szolgálnak sebességmérések helyszínéül. Légy résen és lassíts, ha különösen “veszélyes” környékre érsz. De nem árt figyelni a forgalmat, sokszor a szemben jövő sofőrök is figyelmeztetnek.

Tiszteld a szabályokat!

Ez fontosabb tanács, a biztonságos közlekedés alapja. Ha mindenhol betartjuk a korlátozásokat, akkor biztosan nem kapunk csekket. És ami a legfontosabb: a biztonság az első, ne kockáztassuk magunk és mások testi épségét azért, mert valahova sietni kell!

közösség

további frisss

lap tetejére