6 millió forinttal támogatják a szombathelyi olimpiai sportolókat

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. március 16., szerda •
Az összeget két kategóriában adják.
6 millió forinttal támogatják a szombathelyi olimpiai sportolókat

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a délutáni sajtótájékoztatón elmondta: idén lesz olimpia. A városban a sportélet, a sportolók mindig a figyelem középpontjában álltak, példaképként kell tekinteni rájuk. Már többször hallhattuk a város első emberétől, hogy a sport fegyelemre, szorgalomra és kitartásra nevel, hozzájárul az egészséghez, a sikereket azonban csak lemondással lehet elérni - ezek most is elhangzottak. A szombathelyi sportolók büszkeségei a városnak, a megyének és az országnak is. Az edzőnek pedig fontos szerepe van a tehetségek felismerésében, gondozásában. 

A helyi sportolók, akik ott lesznek az olimpián: Gyurátz RékaHalász Bence, Hudi Ákos és Pars Krisztián kalapácsvető, Ligeti Dániel és Molnár Bálint birkózó, valamint Dévai Boglárka tornász (ő most nem vett részt az eseményen).

Szombathely közgyűlése támogatja a sportot és az olimpiai részvételt. Azokat a tehetségeket, akik már biztos ott lesznek, és azokat is, akik szeretnének kijutni, de még nem dőlt el, hogy sikerül-e. A város a költségvetésből 6 millió forintot különített el. Ebből az összegből most 3 millió forintot juttattak az olipiára készülő sportolók egyesületének, melyet az egyesületeknek a sportolók támogatására kell fordítaniuk. A fennmaradó összeg az olimpiai szereplést követően osztható szét.

750 ezer forinttal támogatja az önkormányzat azokat a sportolókat, akik szinte biztosan kijutnak a 2016. évi Nyári Olimpiai Játékokra:

1. Gyurátz Réka, Pars Krisztián és Ligeti Dániel (utóbbi még három megmérettetésen vesz részt, de Veréb István edző szerint biztosan ott lesz Rióban).

Valamint azokat a sportolókat, akiknek valós esélyük lehet a kijutásra:

2. Dévai Boglárka, Halász Bence, Hudi Ákos és Molnár Bálint pedig 187 ezer 500 forintban részesülnek.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére