593 diák biztosan megkezdheti tanulmányait a SEK-en

vkriszti-HCs • 2014. július 25., péntek •
Az általános felvételi eljárásban több mint 1500 fő, mintegy 2800 jelentkezést nyújtott be a szombathelyi karokra. Ebből hétszázan jelentkeztek első helyen a képzésekre. Az előző évhez képest nem változott a jelentkezők aránya.
593 diák biztosan megkezdheti tanulmányait a SEK-en

2014 szeptemberében 59 képzésben kezdhetik meg tanulmányaikat az ide felvett fiatalok.

Az alapképzések tekintetében jelentős változás nem mutatkozott. A favorit szakok még mindig a sporttudományi képzések, a tanító és műszaki menedzser képzések. A tanító szakok stabilitása mutatja, hogy az intézmény hű tudott maradni fő profiljához.

Mesterképzésben az első helyes jelentkezők száma a tanári szakokon volt a legmagasabb. Az előző évhez képest majdnem duplájára nőtt az MA képzésre jelentkezettek száma.

A felvett hallgatók közel fele (45%) pedagógusképzésre, további 25% pedig sporttudományi képzésre jutott be. A legmagasabb hallgatói létszámmal (40 fő) a rekreáció és egészségfejlesztés szak indul 2014 szeptemberében.

A NyME SEK a pótelvételi eljárásban minden olyan képzést meghirdet, ami a normál felvételi eljárásban is elérhető volt. Pótfelvételire az jelentkezhet, aki a 2014-es normál felvételi eljárásban nem jelentkezett, vagy sehová nem nyert besorolást. Pótfelvételivel azonban csak költségtérítéses képzés érhető el, és csak egy szak jelölhető meg. A jelentkezési határidő augusztus 12.

Dr. Molnár Katalin, a NyME SEK elnök-rektorhelyettese kiemelte, hogy az elkövetkezendő időszakban jelentősen átalakul a felsőoktatás Szombathelyen. Kezdődött mindez az osztatlan tanári képzés visszavezetésével, de a legnagyobb változást mégis a gépészmérnöki képzés elindítása jelenti majd. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére