5 módszer, hogy könnyebben elengedjük a félelmeinket

frisss.hu • 2016. január 23., szombat •
A szorongás és a félelem nem betegség, de gyógyítani kell!
5 módszer, hogy könnyebben elengedjük a félelmeinket

1; A haláltól:

Nincs rosszabb, mint amiatt aggódni azért, ami úgyis bekövetkezik. Az egyik ilyen a halálfélelem, ami sokakat érint. Tipp: úgy segíthetsz ennek a leküzdésében, hogy elolvasol minél több olyan beszámolót azoktól, akik átélték már a halált, és visszatértek az életbe. Az egyik ilyen Dr. Michael Newton könyve, a Lelkünk útja.

2; Az aggódás:

Az éjjel-nappal gyötrő aggódás is a félelmeinkből fakad. Ennek egy szélsőséges fajtája az, amikor már előre beképzelünk olyan dolgokat, amik valójában meg sem történtek. Tipp: kapcsoljuk ki az agyunkban ezt az aggódásért felelős funkciót, tudatosan gondoljuk végig, hogy minden gondolat, ami megfogalmazódik bennünk energiával látunk el, és idővel formát ölt az életünkben. Zárjuk ki a negatívot!

3; A szegénységtől:

Sokak félelme a szegénység. Ők azok, akik soha nem tudják elfogadni, az adott állapotukat, nem vállalják fel eléggé magukat. Tipp: először csak magaddal, aztán a világgal törődj!

4; Mások véleményétől:

Kevés rosszabb dolog van annál, minthogy egész életünkben azon dolgozzuk, hogy megfeleljünk másoknak. Ez a tipikus önbizalomhiány megnyilvánulása. Tipp: kezd el végre szeretni magad! Ha dolgozol az önbizalmadon, képessé válsz függetleníteni magad ezektől a véleményektől.

5; Az egyedülléttől:

A házasságban vagy tartós párkapcsolatban élők tetemes százaléka retteg arról, hogy elhagyják, és egyedül marad. Oka, hogy még ma is úgy tartják: egy nő férfi nélkül semmi sem ér pedig ez hatalmas tévhit. Tipp: gondold végig mennyit érsz, ha a párod szeret, akkor meg is becsül, így nem lesz ok a különválásra. Ha sokat rágod magad ezen a problémán, beszélj a pároddal róla. 

közösség

további frisss

lap tetejére