5 érdekesség, amit nem tudtál Mariah Carey karácsonyi slágeréről

PCS, Velvet - fotó: etonline • 2016. december 17., szombat •
Egy felvétel, amelyet szeretni és utálni egyformán lehet.
5 érdekesség, amit nem tudtál Mariah Carey karácsonyi slágeréről

A karácsonyi bevásárlás hajrájához érve bizonyára mindenki hallotta már Mariah Carey All I want for Christmas is You című slágerét. A szeretet ünnepéről szóló dalt minden zenecsatorna, valamint bevásárlóközpont előszeretettel pörgeti a hallgatóság legnagyobb örömére. Persze a Föld népességének egy jókora hányadának inkább viszket már a tenyere, ha felcsendülnek az ismerős dallamok. Talán nem véletlenül...

1. Talán nem lepődik meg senki azon, hogy Mariah Carey 22 éve szabadította a világra ezt a dalt. Ezért méltán nevezhető a Wham - Last Chrismas riválisaként. Az viszont elég sokkoló adat, hogy a sláger szerzője Walter Afanasief alig 15 perc alatt írta meg az egyik legismertebb karácsonyi dalt.

2. Ugye milyen szépen szólnak a hangszerek? Ha nyár közepén hallgatjuk is a karácsonyfa alatt érezzük magunkat. Pedig egyetlen hangszert sem szólaltattak meg a dal rögzítésekor, minden egyes hangért egy számítógép felelt. Egy hamisítatlan elektronikus zene...

3. Hogy milyen jól jövedelmező vállalkozásnak nevezhetjük a karácsonyi dalok előadását, arról Mariah ódákat zenghet. Az All I want for Christmas is You ugyanis a világon a 11. legtöbbet eladott dalként szépen hoz a konyhára. Ennek az egyetlen számnak köszönhetően több, mint 50 millió dollárt szedett össze az énekesnő. Irigylésre méltó, nem?

4. Az eredeti videoklipet 200 milliószor tekintették meg, ami elég szép teljesítmény. Hiba lenne azonban legyinteni erre a számadatra. Hogy miért? Mert három különböző videoklip készült a dalhoz. A legutóbbi 2011-ben a lányok kedvencével, Justin Bieber-rel.

5. Bizony ez az a sláger, amelyre nyugodtan mondhatjuk, hogy megosztó. Senkit nem hagy hidegen. Még az állatokat sem! Egy angol gazda még 2010-ben vette észre, hogy az All I want for Christmas is You jótékony hatással van a kecskéire. Ugyanis, ha ezt a slágert játssza, akkor mekegő jószágai 20%-kal több tejet adnak. Félelmetes!

 

közösség

további frisss

lap tetejére