43 éves, egyedülálló, terhes - megnéztük a legújabb Bridget Jones-filmet

Tóth Eszter • 2016. szeptember 18., vasárnap •
Mindenki kedvenc szerencsétlen szinglije, Bridget Jones, most babát vár. És talán végre révbe ér…
43 éves, egyedülálló, terhes - megnéztük a legújabb Bridget Jones-filmet

Kicsit több, mint 15 évvel ezelőtt ismerkedhettünk meg a mozivásznon a kissé hebehurgya, iszákos, láncdohányos és állandóan a súlyával foglalkozó szőke riportercsajjal, akinek egyik fő életcélja volt megtalálni azt a férfit, aki élete szerelme lehet. Elsőre nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek Bridget Jones karaktere, azonban a mozi alapjául szolgáló Helen Fielding könyv főszereplőjét pont a tökéletlensége miatt imádták annyira a nézők.

A karakterek a harmadik részre is maradtak, azonban a készítők gondoltak egy merészet, sutba dobták a regény sztoriját és Sharon Maguire rendező és Emma Thompson forgatókönyvíró egy egészen új irányba vitte el a magányos szingli kalandjait. Ebben a dologban nagyban közrejátszott az is, hogy Hugh Grant az utolsó pillanatban visszalépett, így az eddig fő konfliktusforrásnak használt szereplőt helyettesíteni kellett. Erre a dologra tökéletesen megfelelő volt a legfőképp a Grace klinikával hírnevet szerzett Patrick Dempsey, aki zsigerből hozza a laza, humoros milliárdost és tökéletes ellenpólusa a Colin Firth által megformált, kissé karótnyelt ügyvédnek. De nem csak az alapsztori, hanem a főszereplő hölgyemény is jócskán megváltozott, Renée Zellweger nem volt hajlandó újra hízni a szerep kedvéért, ezért Bridgetnek már nincs szüksége hájfelfogó bugyira, hiszen ha valami nincs rajta jelenleg, az a felesleg. Jones a munkájában is sikeres, már vezető riporter egy neves csatornánál, sőt még a cigit is sikerült letennie. A pasikkal azonban még mindig hadilábon áll…

Épp ez adja a mozi fő vonalát is, ugyanis kedvenc szőkénk kétségbeesésében a negyvenharmadik születésnapján beleveti magát a fesztiválok világába és összekavarodik egy jóképű idegennel. Majd pár napra rá, barátnője gyermekének a keresztelőjén belefut a válófélben lévő Markba, akivel a megannyi közös élmény és a nosztalgiázás hatására egy remek éjszakát tölt együtt. Ez nem is volna probléma, csakhogy kiderül, Bridget terhes, és sajnos nem tudni ki is lehet az apa.

A két órás játékidő alatt végigkövethetjük a három főszereplő konfliktusait, vívódásait, azt, hogy egy terhes negyvenes hogyan tudja megállni a helyét a harmincasok által uralt médiapiacon és mennyire fontos az, hogy az embernek legyen egy rendkívül jó humorú nőgyógyásza. A film remekül fenntartja a feszültséget, hiszen az apa személye egészen az utolsó percekig nem tisztázódik. Közben pedig végig ugyanannyira valószínű az egyik férfi apasága, mint a másiké.

A Bridget Jones babát vár egy rendkívül szerethető komédia remek karakterekkel és jól összerakott sztorival. Nem csak az elvakult Bridget fanoknak nyújt remek szórakozást, hanem bárkinek, aki szeretne egy tényleg tartalmas vígjátékra beülni.

Ezekben az időpontokban adja az Agora Savaria mozi.

közösség

további frisss

lap tetejére