24 óra alatt halt meg az anya és az apa is, hat gyermek maradt utánuk

frisss.hu, independent.co.uk, szeretlekmagyarorszag.hu • 2016. május 06., péntek •
A tragikus esemény után óriási összefogással próbálnak segíteni a gyerekeken.
24 óra alatt halt meg az anya és az apa is, hat gyermek maradt utánuk

Az alaszkai Jennifer és Toby Norsworthy tragikus sorsa több ezer embert késztetett arra, hogy hat árván maradt gyermekük életét adományaikkal segítsék. Jennifer április 22-én, negyvenéves korában agy vérrög leszakadása miatt váratlanul hunyt el. Férje, Toby imádta feleségét és gyermekeit, mindennél fontosabb volt számára a családja. Rokonok szerint vélhetően ezért kapott 24 órán belül infarktust, amit nem élt túl. 

Jennifer első házasságából három gyermeket nevelt Tobyval. Quinten 20, Riley 17, Bradley 13 éves. Kapcsolatukból szintén három közös gyermek született, Mickey 11, Aurora 9 , Lainie 6 éves. A házaspár tragikus halálát követően az Egyesült Államok minden részéből Alaszkába repültek a rokonok, hogy a gyerekeknek segítsenek. 

Azonnal nyitottak egy oldalt a legismertebb jótékonysági adománygyűjtőn, a GoFundMe-n, ahol az 5000 dolláros célt pillanatok alatt elérték, sőt, hat nap alatt összesen 25 ezer dollár gyűlt össze. Jelenleg 83 ezer dollárnál tartanak, ami több, mint 22 millió forint, de a gyülekezet - ahova az egész család jár - lelkésze azt nyilatkozata szerint

annyi pénzt szeretnénk gyűjteni, amennyit csak lehet, mert hat gyerek mellett mindig akadhatnak váratlan kiadások. A család nagy szerepet játszott a közösség életében, kötelességünk segíteni nekik anyagilag és lelkileg is.


 - tette hozzá a lelkipásztor. 

Jennifer életét férjének és gyermekeinek szentelte, a Facebook oldalán is legtöbbször a családjáról osztott meg képeket, posztokat. 
A legutolsó posztban egy szelfit osztott meg egyik kisfiával:

"Születésnapi ebéd a nagyfiúval! Biztos vagyok benne, hogy ez az utolsó év, amikor velem akarja tölteni ezt a napot!"

 

közösség

további frisss

lap tetejére