20 év, 20 óra, 135.640 lépésszám

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. augusztus 29., hétfő •
Húsz évesek és húsz órán át ugróköteleztek. Ők a Szombathelyi Kötélugró Klub tagjai.
20 év, 20 óra, 135.640 lépésszám

Ahogy azt már honlapunkon megírtuk, szombaton éjfélkor kezdték el a szombathelyi kötélugrók azt a rekordkísérletet, mellyel jubileumi születésnapjukat akarták emlékezetessé tenni. Sikerült.

A mindig mosolygós, ünnepelt sztár, Bánhegyi Adrienn is aktívan részt vett a rekorddöntésben. Nekünk a csúcskísérlet végeztével, lábában megszámlálhatatlan sok lépéssel, fáradtan nyilatkozott. 

Azt gondolom, hogy igazán ünnepivé tettük az elmúlt 20 évet. Mindenki kibírta a végéig és most nagyon boldogok vagyunk. Szép hagyományt, két évtizedet tettünk emlékezetessé ezzel az eseménnyel és a szombati bemutatóval egyaránt. Szerencsésnek mondhatom magunkat, hogy a húsz esztendő valamennyi generációja képviseltette magát, aki pedig kilátogatott, jót szórakozhatott – tette hozzá Bánhegyi Adrienn. 

A célegyeneshez közelítve egyre csak gyűlt a közönség a VAOSZ-udvarban, majd az utolsó csapatoknál már több százan vastapssal, az utolsó percekben pedig visszaszámlálással szurkolták végig a csúcsdöntést. 

A 20 óra leteltével megállt a jobblábas lépésszámláló, mely 135.640-et mutatott, közben pedig a csúcsdöntésben részt vett valamennyi kötélugró és a két főszervező Bánhegyi Attila és Füle Magdolna is a színpadra lépve ünnepelte meg a rekordot. 

A rekorderek: Jandrasits Andrea - Bartók Alíz - Csordás Viktória, Horváth Bianka - Zsiga Rebeka - Hraskó Patrik, Nardai Sarolta - Lőrinczy Dóra - Lőrinczy Laura, Nagy Lola - Komlósi Kata - Simon Tíra, Kiss Bianka - Nagypál Bianka - Németh Dorka, Major Szilvia - Varga Flóra - Gyurkó Flavia, Kozma Dóri - Drávecz Karina - Nagy Bogi, Fónai Friderika - Bessenyei Tímea - Takarics Tímea, Hasler Birgit - Florian Blümel - Gentina Gashi, Ilyas Debbah - Mody Dembele - Stevens Fairn. 

A szombathelyi kötélugrókat meglepetésműsorral köszöntték saját vendégeik, közöttük a japán Yusuke Funaki is. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére