1400 m úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. július 13., szerda •
Ha az égiek is engedik, akkor szombat délelőtt csobbannak vízbe az idei Vasi Vasember triatlon verseny résztvevői. Fotónkon a tavalyi férfi győztes célba érkezése látható.
1400 m úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás

Harminckettedik alkalommal rendezik meg a mára már legendásnak tekinthető triatlonversenyt, melynek előzményeiről, történetéről, illetve az idei verseny előtti sajtótájékoztatójáról ITT már írtunk.

A mintegy ötszáz versenyzőt felvonultató sporteseményen az 500-as rajtszámot a sportért felelős alpolgármester viseli majd.    


Futóként kezdtem a sportolást, aztán nagyon sokat kerékpároztam, majd testnevelőként végeztem, de úszás segédedzői végzettséget is szereztem. Úsztam tehát éppen eleget, ennek ellenére számomra az úszás lesz a legnehezebb versenyszám – válaszolta kérdésünkre Koczka Tibor. 

Nagyon sokan kezdik úszással a karrierüket, aztán térnek át a triatlonra, amely persze teljesen külön sportág, nem szabad összekeverni és összetéveszteni egyetlen más sportággal sem. A triatlont nem szabad úgy felfogni, hogy ez egy úszás, egy kerékpározás és egy futás együtt, aztán majd célba érkezünk. Ezeket az egyes sportágakat össze kell dolgozni – tette hozzá az alpolgármester, aki saját felkészülésének pillanatairól is beszámolt.   

A felkérés, a megkeresés után hamar döntöttem. Rendszeresen kerékpározom, 40-50 km-t bicajozom, emellett rendszeresen futok, akár 10 km-nél is többet is. Az úszással azért állok hadilábon, mert nem szeretek medencében úszni és fázós is vagyok, tehát 25 fok alatt nem jó nekem. A nyílt vizeket jobban kedvelem. Kíváncsian várom a versenyt, ahol leginkább magamat és a távot akarom legyőzni. 3,5 órás eredménnyel már elégedett lennék, de a szélviszonyok, egy esetleges defekt mindent felülírhat – latolgatta saját esélyeit Koczka Tibor. 

A tagnap esti vihar és a jelentősen megváltozott időjárási feltételek ellenére sem fenyegeti jelenleg veszély a hétvégi Vasi Vasember megrendezését.

Jerse András versenyigazgatótól azt is megtudtuk, hogy az aktuális meteorológiai előrejelzés szerint szombaton nem lesz hátráltató tényező, de a végső döntést a start előtt a versenybíró hozza majd meg.   

 

közösség

további frisss

lap tetejére