130 kör futással ünnepelt a 130 éves Zrínyi Ilona Általános Iskola

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. április 13., szerda •
Még Koczka Tibor alpolgármester is futócipőt húzott.
130 kör futással ünnepelt a 130 éves Zrínyi Ilona Általános Iskola

A jubileumi évet nem mindennapi módon ünnepelte a Zrínyi Ilona Általános Iskola szerda reggel. Az iskola 660 diákja, tanárai és más sportszerető érdeklődők, köztük Szombathely sportért is felelős alpolgármestere, Koczka Tibor is futócipőt húzott, és futással ünnepelte az intézmény 130 éves születésnapját. 

„Egyrészt mint a futás lelkes hívének, másrészt a sportért felelős alpolgármesternek, és szülőnek példát kell mutatnom a fiatalok számára azzal, hogy magam is sportolok, hirdetem az egészséges életmódot. Ez a futás is ilyen alkalom, több száz diák részt vesz a futásban, és külön köszönöm az iskola vezetőségének, hogy bevette ezt a rendezvényt az iskola 130 éves évfordulójára rendezett ünnepségsorozatba” – nyilatkozta a frisssnek Koczka Tibor.

Az ötletgazda az iskola végzős köznevelési típusú sportosztálya és osztályfőnöke Németh Tamás. A sportolók között volt Barta Balázs, a Vízmű SC vezetője, Rácz Róbert, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft vezetője, valamint Horváth Norbert, a Haladás VSE ügyvezetője is, akik a gyerekekkel együtt rajtoltak. 

Kiss Gábor, a Zrínyi igazgatója elmondta: van író, aki azt mondja, a futás olyan, mint az írás: nem kell neki nagy feneket keríteni, csak minden nap, rendszeresen tenni, csinálni.  És valahogy így van ez a tanítással, neveléssel, az iskolával is: a múlt erőfeszítéseiből merítve lökjük magunkat előre hol szabadon száguldva, hol terhekkel megpakolva, napról napra, hétről hétre, évről évre, évtizedről évtizedre.

A bemelegítés után mindenki a piros-fehér szalaggal átkötött rajtvonalhoz állt, és megszólalt az iskola 130 éves harangja, felszólítva a futókat, hogy indulhatnak. Az egyenként körülbelül 600 méteres Zrínyi utca - Rákóczi utca - Légszeszgyár utca – Aréna utca – Zrínyi utca körtávon több osztály is szerepelt, így összesen közösen 78 kilométert tettek meg. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére