10 ígéretes film a tavaszra

Frisss.hu/index.hu • 2017. március 10., péntek •
A jó idő beköszöntével a jó filmek is megérkeznek a mozikba.
10 ígéretes film a tavaszra

Logan - Farkas (Március 2.)

Rozsomák, az az Farkas története a végéhez ér ezzel a filmmel. 17 év és kilenc film után Hugh Jackman még egyszer utoljára kiereszti fémkarmait, és megküzd a rosszfiúkkal. Az X-Menekből alig egy maroknyi él még, Logan és X Professzor felett eljárt az idő, de egy fiatal kislány felvillantja előttük a remény sugarát. A film megtekintése után az X Professzort alakító Sir Patrick Stewart úgy döntött nem ölti többi magára a kerekesszékes X-Men szerepét, ezzel a filmmel méltó lezárást kapott a karaktere.

Testről és Lélekről (Március 2.)

A magyar filmet a Berlini Filmfesztiválon a fődíjjal, az Arany Medvével díjazták. Az Enyedi Ildikó által rendezett film egy különleges kapcsolatot mutat férfi és nő között. Mária és Endre együtt dolgoznak, személyesen pedig esetlenek egymással szemben. Közös álmaikban azonban szarvasokként teljes összhangban léteznek. Az egyedi kapocs vajon össze tudja hozni a két idegent?

Kong: Koponya-sziget (Március 9.)

Ha King Kong nem jön az emberekhez, az emberek mennek King Konghoz. Az óriás gorilla szigete baljós és veszélyes, ahol nem csak tőle kell félnie az oda látogatóknak. A film színészgárdájában mindenki találhat magának egy-egy ismerős és kedvelt arcot, akik a 1971-ben küzdenek meg King Konggal. Jordan Vogt-Roberts, a rendező a vietnami háborús filmek stílusában gondolta újra a történetet, ennek eredménye pedig a nyomasztó hangulat lett, amit néhány bedobott poén oldott fel az előzetesben.

A fehér király (Március 9.)

Brit-magyar együttműködés nyomán született meg a Dragomán György díjnyertes regényén alapula film, A fehér király. A történet a diktatúrában élő 12 éves fiúról, Djatáról szól, akinek hirtelen felnőtté kell válnia. Apját börtönbe záratja a kormány, őt és anyját árulónak bélyegzik meg, ami súlyos teherként nehezedik a fiúra. A konfliktusok egyre gyűlnek, Djatát pedig apja megtalálásának reménye élteti csak.

Némaság (Március 16.)

Egy 17-dik században játszódó film, amiben keresztény hittérítők utaznak Japánba, hogy megtalálják mentorukat. Az eltűnt atya ugyan meglesz, ám lelke és hite megváltozott az számukra idegen világban és kultúrában. Martin Scorsese 24 évet várt, hogy vászonra vihesse ezt a történetet, ám ennek ellenére csak egyetlen Oscar-jelölést kapott idén.

Élet (Március 23.)

Egy jó kis scifi sem maradhat ki a listából. Az Életben egy Marson talált űrszemétről derül ki, hogy élet is van rajta. Természetesen magukkal viszik, ám a lényről kiderül, hogy nem csak rájuk, de akár az egész emberiségre is veszélyt jelenthet. A színészgárda és a trailer alapján igazán jónak tűnik, reménykedjünk, hogy senki nem jár úgy vele, mint az Utazókkal.

Menedék (Március 30.)

A Menedék egy szívszorító, megtörtént esetet dolgoz fel. A film az 1939-es, németek által megszállt Lengyelországban játszódik, ahol Antonina Żabińska és a férje, Jan Żabiński, a varsói állatkert vezetői több száz zsidót bújtattak el. Az állatkert a gettókból megszököttek számára menedéket nyújtott a halál elől. A film megmutatja, mit élt át ez a páratlanul erős nő, hogy annyi életet megmentsen.

Páncélba zárt szellem (Március 30.)

A népszerű manga és anime feldolgozása március végén kerül a mozikba. Amikor kiderült, hogy Scarlett Johansson alakítja a főszereplőt, sokan felháborodtak és whitewashingot kiáltották, amiért nem japán színészt bíztak meg ezzel a szereppel. A kibertechnológiával tarkított világban az Őrnagy egy egyedi humán-kiborg hibrid, aki bűnözőkre vadászik. Az előzetes alapján a rajongóknak nincs félnivalójuk, bár tény, hogy egy élőszereplős filmet és egy mangát vagy animét messze nem lehet egy lapon emlegetni.

Brazilok (Április 6.)

Egy újabb magyar film, amely a falusi foci minden szépségét és árnyoldalát megmutatja, néhol viccesen, máskor kellően komolyan. Intrika, bunda, dekázó pap… Nagy a tét, mert a falu legjobb focistái kiutazhatnak Brazíliába, és mindenki ezért hajt egyre előbbre.

Halálos iramban 8. (Április 13.)

Paul Walker halála sem állt a Halálos iramban filmek folytatásának útjába. A nyolcadik részben az egykori család szétszakad, az iram pedig őrült sebességre vált. Az akciófilmek nagyágyúi szállnak versenybe és tuning autókba, hogy megküzdjenek egymással. A szemfülesek Trónok harca rajongók pedig néhány ismerős arcot is elcsíphetnek a szereplők között.

via index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére