Pályaválasztás és felvételi előtt álló diákokat vár az EPCOS Galaxis

(x) • 2017. december 18., hétfő •
Magyarországon az első élőben vetített köd-fény show-t láthatta, és a speciálisan a galaktikus nyílt napra szerzett Galaxy zenét is meghallgathatta az EPCOS Galaxy Nyílt Nap közel 100 résztvevője. A látványos nyílt napon továbbtanulás előtt álló általános és középiskolás diákoknak, valamint szüleiknek mutatta be az EPCOS a vállalat közreműködésével zajló duális képzéseket, és azokat a karrierutakat, amelyek a vállalatnál várnak a végzős diákokra.
Pályaválasztás és felvételi előtt álló diákokat vár az EPCOS Galaxis

„Az EPCOS „Galaxis” megalkotásának célja az volt, hogy egy nagyon látványos, galaktikus, zenével színesített eseményen mutassuk meg a diákoknak és a szülőknek, hogy az EPCOS-nál szakmát tanulni menő. Az EPCOS lehetőséget teremt mindazok számára, akik a műszaki pálya iránt érdeklődnek, van tehetségük a műszaki pályához, hogy biztos alapokat szerezzenek valódi gyártási környezetben, amelyben a ma létező legmodernebb eszközökkel dolgozhatnak már a képzés ideje alatt.” – fogalmazott Takács Balázs, az EPCOS ügyvezető igazgatója.

 

KÖD-FÉNY SHOW MAGYARORSZÁGON ELŐSZÖR SZOMBATHELYEN, AZ EPCOS-NÁL

 

A különleges nyílt napon a résztvevők megismerhették az EPCOS közreműködésével zajló mechatronikai, ipari és automatikai technikus képzések, valamint a szombathelyi gépészmérnökképzés részleteit, jelentkezési feltételeit. Az EPCOS Oktató Központban látványos köd-fény show és a Saverne zenekar élő Galaxis dalpremierje teremtette meg az EPCOS Galaxist. Ebben a galaktikus környezetben próbálhatták ki a résztvevők a régió egyik legnagyobb és legjobban felszerelt vállalati oktató központjában működő gépeket. A tanműhely legújabb berendezéseivel saját maguk készíthették el azt az ajándéktárgyat, amelyet aztán haza is vihettek magukkal. A diákok és a szülők testközelből ismerhették meg azt a környezetet, amelyben a duális technikus, illetve mérnökképzésben tanulók a gyakorlati ismereteket, tapasztalatot megszerzik, ha az EPCOS együttműködésével zajló képzéseket választják. Az EPCOS Oktató Központ programjai után a résztvevők a vállalat mérnökkollégáinak szakvezetése mellett bepillanthattak a gyártásba is.

 

A program során a résztvevők megismerhették azokat az előnyöket is, amelyek az EPCOS közreműködésével zajló duális képzéseket választó diákokra várnak. Többek között azt is, hogy a diákok ebben a képzési formában már tanulmányaik alatt is vállalati juttatásokat kapnak, a sikeres vizsgákat követően biztos állás várja őket az EPCOS-nál, és a pályakezdő státuszt átugorva már gyakorlattal rendelkező műszaki szakemberekként kezdhetik el karrierjüket a vállalatnál.

 

HOGYAN JELENTKEZZEK AZ EPCOS KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL ZAJLÓ DUÁLIS SZAKOKRA?

 

Aki az EPCOS közreműködésével zajló duális technikus képzésekre jelentkezne, Sárváron a Barabásban, Szombathelyen a Puskásban, illetve a Gépipariban jelentkezhet, gyakorlati helyként az EPCOS megjelölésével. A duális gépészmérnökképzés iránt érdeklődők a www.szombathelyigepesz.hu oldalon tudnak jelentkezni, a cégek kiválasztásánál első helyen megjelölve az EPCOS-t. Ha a képzésekkel kapcsolatban bármilyen kérdés felmerül, a kepzes@epcos.com e-mail címen lehet érdeklődni.

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére