K+F+I kapacitását bővítette az EPCOS

EPCOS • 2014. szeptember 10., szerda •
A szombathelyi EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. 84,9 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert a „K+F+I ernyőprojektek támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 2014. március 31-én zárult, 170 millió forint összköltségvetésű fejlesztési projektnek köszönhetően bővítették meglévő K+F+I kapacitásaikat.
K+F+I kapacitását bővítette az EPCOS

A Szombathelyen 1994-ben alakult EPCOS Kft. a TDK csoport tagjaként passzív elektronikai termékek gyártásával foglalkozik. Termékeik a világpiacon keresettek, így azokat az elektronikai, járműipari, valamint energetikai szektorban tevékenykedő megrendelőik részére értékesítik. A támogatott K+F+I projekt megvalósítása előtti fejlesztőkapacitásaik kevésnek bizonyultak a folyamatosan változó piaci igényekhez kapcsolódó fejlesztési feladatok kielégítéséhez, ezért az alkalmazkodás elősegítése érdekében jelentősen bővítették fejlesztői tevékenységeiket, köszönhetően többek között az elnyert uniós támogatásnak.

A 169.842.000 forint összköltségvetésű projekt során a fejlesztői kapacitások és a termékválaszték bővítésére került sor. A támogatás keretében bér- és járulék, valamint anyagköltség elszámolására volt lehetősége a vállalatnak. A projekt befejezését követően a gyártásra tervezett passzív elektronikai alkatrészeket számos területen alkalmazzák és jellemzően export piacokon kerülnek felhasználásra. A beruházáshoz 84.921.000 forint támogatást nyertek el az Új Széchenyi Terv segítségével.

közösség

további frisss

lap tetejére