Hivatalos magyar rekord született Sárváron

Szponzorált tartalom • 2018. október 03., szerda •
Szeptember 28-án Sárváron a TDK és a Barabás György Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola közös szervezésében hivatalosan is rekord született: a Kis Szakik Nagy Napján felállították a leghosszabb időn át tartó folyamatos reszelés hivatalos országos rekordját.
Hivatalos magyar rekord született Sárváron

A TDK és a Barabás által kezdeményezett rekordkísérletben összesen 488-an vettek részt, akiket „Rekorder Diplomával” is elismertek ezen a napon. A várost megmozgatta az esemény: diákok, felnőttek, nagyszülők, gyerekek egyaránt részt vettek a reggel 9-től 5-ig tartó hivatalos rekordkísérletben. A lelkes résztvevők összesen 480 percen át reszeltek folyamatosan. A rekordkísérlet eredményeként monogramokkal is ellátott fém falevelek készültek, amelyeket az iskola előtt felállított „rekordfára” akasztottak fel a résztvevők. A fa ettől a naptól folyamatosan emlékezteti az arra haladókat és az iskola diákjait és tanárait, hogy Sárváron született meg a leghosszabb időn át tartó reszelés országos rekordja.

A rekordkísérlet kísérő programjaként a város óvodásai almareszeléssel kacsolódtak be a programba a Sárvári Vár hídján. Siker volt a sikerben a 39 ovis együttes almareszelése, hiszen ez az esemény szintén belekerült a rekordot hivatalosan is elismerő tanúsítványba.

A rendezvény és a rekordkísérlet célja az volt, hogy felhívják figyelmet a szakképzés, a technikusképzés fontosságára, és arra is, hogy „szakmát tanulni menő”.

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére