Felújították, felgyújtották és felrobbantották

Szponzorált tartalom, Fotó: Déri Norbert, Déri Fotó • 2018. december 13., csütörtök •
Brutális fizika és kémia órával avatta fel a TDK Hungary (korábban EPCOS) és a Paragvári Utcai Általános Iskola az iskola új fizikatermét, amelyet a TDK Suli Művek program idei akciójaként újítottak fel.
Felújították, felgyújtották és felrobbantották

A TDK Hungary négy éve (akkor még EPCOS-ként) indított programjának célja a szombathelyi reál oktatás támogatása az oktatás minden szintjén. A vállalat idén arra törekedett, hogy ott és olyan segítséget nyújtson, amire a legnagyobb szükség van: Szombathely legnagyobb általános iskolájának kérését teljesítette, amikor a fizikaterem teljes bútorzatának cseréjét elvégezte. A fizika tanterem bútorzata erősen felújításra szorult, a kísérleti asztal speciális bútorzatát és a padokat cserélték le teljesen a TDK támogatásával, és ezt avatták fel a rendkívüli brutális tanórával.

A Spektrum TV-ből is ismert Brutális kémia és Brutális fizika című műsorok egyik szakértője, Nagy Gergő Zoltán közreműködésével három látványos kísérlettel avatták fel az új termet. A rendhagyó interaktív órán olyan diákok vehettek részt, akik jutalomként az idei éves eredményeikkel érdemelték ki ezt.

Egy interaktív elektronikus kísérletben a diákok maguk próbálhatták ki, hogy működik egy kondenzátor. A kísérlethez használt eszközök természetesen mind Szombathelyen, a TDK-nál készültek. Ezután hatalmas vizes ballonokkal és alkoholgőzzel „gyújtogatott” a brutális vegyész és három segédje. De az óra legnagyobb „durranása” a robbantás volt, ami nem csak az iskola teljes diákságának, de valószínűleg a Paragvári környékén tartózkodók dobhártyáját is megrengette.

Nagy Zoltán Gergely egy folyékony nitrogénnel töltött PET-palackot robbantott fel, persze a biztonságra gondosan ügyelve. Majd az óra zárásaként pezsgő helyett „sörszökőkúttal” avatta fel az új termet.

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére