Wellness karácsonykor - trend, vagy menekülés?

frisss.hu • 2013. december 26., csütörtök •
Egyre több szálloda kínálatában találhatjuk meg a karácsonyi wellness-ajánlatokat, amelyek akár szenteste napjára is szólhatnak. Egész biztosan nem csak a hotelek, és utazási irodák új hóbortjáról van szó, hiszen az igények formálják az idegenforgalmi ajánlatokat is. Trendi-e a hosszú karácsonyi wellness-hétvége?
Wellness karácsonykor - trend, vagy menekülés?

Természetesen ezúttal nem hétvégére estek a karácsonyi ünnepek, így csupán szójáték a karácsonyi wellness-hétvége. Tény ugyanakkor, hogy számtalan utazási iroda, s szálloda ajánlatában volt idén megtalálható a karácsonyi pihenés e különleges formája. S abban is biztosak vagyunk, hogy nem véletlenül: a kérdés csupán annyi, hogy elszigetelt igényekről beszélhetünk, vagy trenddé kezd válni a karácsony e szokatlan ünneplési módja.

 

A  turizmusonline.hu oldalon található egyik elemzésből kiderül, hogy tavaly Budapesten és vidéken is javult a szállodák teljesítménye a karácsonyi és a szilveszteri időszakban az azt megelőző időszakhoz képest, ami a nagyobb vendégszámnak volt köszönhető. Budapesten 2012 karácsonyán ugyan több volt a vendég a szállodákban, de az átlagos foglaltság így is csak 40% körül alakult. A szobaárak minden kategóriában csökkentek.

 

"Töltse el nálunk az év legszebb ünnepét pihenéssel, vidám programokkal, jóízű ételek kóstolgatásával, a wellness részlegünk nyújtotta szolgáltatások élvezetével" - hívja leendő vendégeit kifejezetten a karácsonyi időszakban az egyik közkedvelt magyarországi wellness-hotel. A szálloda a vendégeket érkezéskor karácsonyi punccsal és mézes süteményekkel fogadja, amolyan "welcome drink"-ként. Este tradicionális karácsonyi vacsorát kínálnak, a prospektusuk szerint "kellemes karácsonyi dallamok mellett". Másnap, reggeli után falusi lovas kocsikázásra invitálják a szálloda lakóit, majd visszaérkezéskor ízletes ebéd, és finom fűszeres bor dukál. Délután kirándulhatnak a környéken, megcsodálhatják a gyönyörű környező téli tájat, majd egy illatos lakomát varázsolnak az asztalra, amit hangulatos fürdőzés követ a gyertyafénybe borult wellness szigeten. A következő nap ébredése után egy hamisítatlan falusi reggeli következik, a délelőtt pedig eltölthető akár a meleg szaunában, és a panorámás téli pihenőkertben. A pihenés után igazi felüdülés következik: borospince látogatás, s egy felejthetetlen ebéd. Mindezt személyenként 30 ezer forintért kínálja a wellness-hotel, ami magában foglalja az előbb említett szolgáltatásokat, s a szállást két éjszakára.

Ha belegondolunk, s kiszámoljuk a karácsony járulékos költségeit, jóval olcsóbbnak tűnik egy két napos wellness program. Az azonban erősen árnyalja a képet, ha visszaérkezéskor be kell pótolnunk mindent, hiszen ebben az esetben duplikálódnak a költségek. Félretéve a tréfát, egész biztosan egy új formája ez a karácsonyi ünnepek eltöltésének, s bizonyos élethelyzetekben kellemes kikapcsolódást is nyújthat az elutazás. Ahhoz azonban, hogy trenddé váljon, még színesíteni kell a szállodai ajánlatokat. Mondjuk a közvetlen családtagok váratlan betoppanásával...

(fotó: wellnessajanlatok.com)

 

 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére