Szombathelyen lesz Critical Mass!

JZS • 2012. szeptember 09., vasárnap •
Bár a kerékpáros felvonulás budapesti szervezői idén ősszel nem tartják szükségesnek a rendezvény megtartását, a Critical Mass szombathelyi résztvevői úgy érzik, van még mit tenni a vasi megyeszékhelyen, ezért vonulni is fognak.

A felvonulás hivatalos jelképe a felemelt kerékpár - Forrás: www.facebook.com

Idén szakítanak az immáron évtizedes hagyománnyal a „kritikus tömeg” szervezői, és nem tartják meg szokásos budapesti felvonulásukat. A szervezők úgy vélik, hogy a korábbi felvonulásokkal elérték céljukat. Népszerűbb lett a bringázás, új kerékpárutak épültek, és jelentős előrelépések tapasztalhatóak a közlekedésbiztonság terén is. Legalábbis, ami a budapestieket illeti.

Vass Péter, a Critical Mass szombathelyi szervezője a Frisss FM-nek elmondta: lesz felvonulás Szombathelyen. Hozzátette, a rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a kerékpárosok kritikus tömegére, és az ezzel kapcsolatos problémákra. Mivel Szombathelyen van még mit tenni „kerékpáros-fronton”, ezért ha esik, ha fúj, megtartják a felvonulást.

Bár az útvonal titkos, azt már biztosan tudni lehet, hogy szeptember 23-án – vasárnap - este 6 órakor találkoznak majd a Critical Mass felvonulói a Sportház előtti téren.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére