Szentgotthárd a tök és a bor mámorában

HÁ • 2012. október 17., szerda •
Ha a hosszú hétvégére programot tervezne, de nem menne ki a megyéből: Pénteken különösen érdemes Szentgotthárdra látogatni, ugyanis a „VIII. Tökparti, avagy Halloween szentgothárdi módra” rendezvény aznap teljesedik ki. Az őszbúcsúztató program a zene és a tánc mellett, rémisztő jelmezekkel, felvonulással és kalandos játékokkal várja az érdeklődőket. Az alábbiakban bemutatjuk Szentgotthárdot, és azt, hogy hova érdemes még ellátogatni a településen, amikor éppen nem Tökpartizhatunk.

Az ország legnyugatibb csücskében, a Rába és a Lapincs, valamint a Magyar-Osztrák-Szlovén államhatár találkozásánál helyezkedik el, három nemzet kultúráját, hagyományait és lakóit vigyázó település: Szentgotthárd. A legfiatalabb Nemzeti Park, az Őrség kapujaként emlegetik, és lakói szívesen büszkélkednek a történelmi örökségnek köszönhető érintetlen természeti szépségekkel és a változatos néprajzi, és építészeti elemeket felvonultató kistérséggel.

(Fotó: itthon.hu)

A Rába völgye, a Hársas-tó, a Vend-vidék, és a csak erre a vidékre jellemző szórvány települések megannyi meglepetést tartogatva várják az odaérkezőket, akik rendszerint azt tapasztalják, hogy rabul ejti Őket a „fenyőillatú csend”. Vadászok, horgászok, vadvízi evezősök, kerékpárosok, bakancsos -, gyalogos-, lovas túrázók, télen pedig a síelni vágyók is megtalálják a vágyaiknak megfelelő kikapcsolódási lehetőséget.

Aki bormámoros pillanatokra vágyik, látogassa meg a Borhotelt, melynek már a szobái is borvidékekről vannak elnevezve, és 22 magyar borvidék legjobb borait kínálják az oda érkezőknek.
 Az épületben lift, szauna, fittness szoba, kártyaszoba és konferenciaterem is található. Folyamatosan változó készletük kiváló minőségű borokból, pezsgőkből és pálinkákból áll. Csoportok, baráti társaságok részére, előzetes egyeztetést követően a kiválasztott borokból, bemutatóval egybekötött borkóstoló szervezését is vállaljuk.

A Borhotel előzetes egyeztetés alapján, az év bármely napján horgászati lehetőséget biztosíthat, a Szentgotthárdi Horgász Egyesület kezelésében lévő, páratlan szépségű Hársas-tó mellett. Szintén lehetőséget nyújt kezdő lovasok számára lovas oktatáson való részvételre, haladóknak pedig tereplovaglás, és akár egész napos lovas túrák szervezésére.

 

A nagy tökös élmények után pihenésre vágyó testet az év minden napján nyitva álló St. Gotthard Spa és Wellness várja. A mediterrán hangulatú élményfürdő tökéletes kikapcsolódást és regenerálódást biztosít minden korosztály számára. A fürdő mintegy 1500 m2 vízfelületével, különleges csúszdáival, pezsgőfürdőivel, szaunáival, klasszikus római fürdősorával, sportolási lehetőségekkel, gyógy- és wellness kezelésekkel várja vendégeit.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére