Szavazzon, ki legyen az év embere 2013-ban!

frisss.hu • 2013. december 31., kedd •
Eljött a számvetés ideje, lassan ismét egy évet hagyunk magunk mögött. A frisss.hu szavazást indít el. Döntse el a Kedves Olvasó, kit tartana leginkább érdemesnek a 2013-as év embere címre szűkebb hazánkban, Vas megyében és Szombathelyen. Íme a jelöltjeink, akik vagy itt élnek, munkálkodnak, vagy pedig erősen kötődnek a vasi megyeszékhelyhez.
Szavazzon, ki legyen az év embere 2013-ban!

Szavazni a jelöltek bemutatása után, a nevek mellett található körben lehet. Egy IP-címről 24 órán belül háromszor lehet kattintani, kérjük szíves megértésüket. Versenyünket, amelyben az év szombathelyi emberét keressük, 2014. január 12-én, vasárnap 24.00 órakor zárjuk le. A jelöltek melletti esetleges internetes kampányt elősegítendő külön oldalt is készítettünk minden jelölt számára, amelynek linkjét a bemutatkozó szöveg után helyeztük el. Ha rákattint, megjelenik külön oldalon a jelölt neve és fényképe, így az azonnal megoszthatóvá válik.

A jelöltek:

Homlok Zsolt,  a Haladás VSE agilis társadalmi elnöke

Sokan a HVSE megmentőjeként várták a korábban kizárólag építőipari tevékenységéről ismert cégvezetőt, aki megfordult már a Mávépcell Kft-nél és a Colasnál is, jelenleg a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetője. Az immáron sportvezetővé megválasztott üzletember nagy kihívások elé néz jövőre is: új stadion épül a Rohonci úti sporttelep helyén, ahol építőipari tapasztalatai minden bizonnyal hasznosak lesznek. Jelöltségét mégsem ezzel érdemelte ki, hanem a sportban vállalt aktív szerepe miatt.

"Célunk és feladatunk, hogy a munkatársainkon kívül a megbízókat, valamint a kivitelezésben közreműködő mérnököket is segítsük abban, hogy megismerjék a legújabb technológiákat, és így nyitottabbak legyenek a Nyugat-Európában már használt megoldások alkalmazására. " - nyilatkozta az üzletember korábban az iho.hu-nak.

Ha ismerőseit buzdítani akarja, hogy szavazzanak Homlok Zsoltra, kattintson ide! Ossza meg a linket közösségi oldalakon.

 

Bánhegyi Adrienn, országimázst építő kötélugró világbajnok

Bizony országimázst épített a szombathelyi ugróköteles lány. Hiszen mi másként lehetne értelmezni azt a youtube videómegosztóról több, mint 3,2 millió ember által megnézett kisfilmet, amelyben a magyar főváros legszebb helyein pörgeti a kötelét. Adrienn olyan trükköt nem ismer, amit veszélyesnek tart, de azért a biztonság kedvéért mindig lépést tart az újdonságokkal, amivel el kívánja kerülni a komolyabb sérüléseket. Eddig sikerült neki, és reméljük, jó sokáig élvezhetjük még sportművészetét, és lehetünk büszkék rá mi, szombathelyiek.

"Csapatépítő tréningeket is tartok cégeknél, az ugrókötél kiváló közösségi célokra, nosztalgiát ébreszt a felnőttekben, mert gyerekkorában mindenki fogott kötelet." - nyilatkozta Adrienn az origo.hu-nak egy interjúban.

Ha ismerőseit buzdítani akarja, hogy szavazzanak Bánhegyi Adriennre, kattintson ide! Ossza meg a linket közösségi oldalakon.

 

Papp Károly, egy újabb szombathelyi országos rendőrfőkapitány

Merthogy az idén országos főkapitánnyá kinevezett Papp Károly Szombathelyen született, és hosszú ideig itt is élt. Mielőtt átvette volna a stallumot Pintér Sándor belügyminisztertől, megfordult a közfoglalkoztatási helyettes államtitikári székben is. Sőt, talán kevesen tudják róla, hogy az új alaptörvényt megelőző nemzeti konzultáció logisztikai feladataiért is felelősséget vállalt. De mi nem ezért szeretjük, hanem azért, mert nyíltan vállalja vasi kötődését, azon országos prominensek közé tartozik, akik messzire viszik Szombathely hírnevét. És a Nagy Lajos Gimnáziumét is.

"Alapvetésem, hogy az országnak van rendőrsége, nem a testületnek országa, és mi rendőrök a polgárokért vagyunk, nem pedig a polgárok vannak értünk." - nyilatkozta Papp Károly frissen kinevezett főrendőrként a hvg.hu-nak.

Ha ismerőseit buzdítani akarja, hogy szavazzanak Papp Károlyra, kattintson ide! Ossza meg a linket közösségi oldalakon.

 

Halmosi Péter, a Haladás válogatott labdarúgója

Akit nem azért tartunk méltó jelöltnek az év embere választásra, mert éppen megengedheti magának, hogy Dubajban pihenje ki az őszi labdarúgó szezon fáradalmait. S még csak nem is azért, mert sokszor teátrálisan megcsókolja mezén a Haladás címerét. Hanem azért, mert mindenki előtt ismert az az elkötelezettsége, ami őt a fiatal labdarúgótársaihoz köti: profi mentalitásával segíti, ösztönzi, támogatja, istápolja őket. A Hali öltözőjében és a pályán is ő a csapat igazi kapitánya. Megismertette a világgal Szombathelyt, és csak remélni tudjuk, hogy köztünk marad még jó pár évet.

"Ha valamiért nem szeretnek, annak az is lehet az oka, hogy valamit jól csinálok. Ilyenkor előjön az irigység, de inkább irigykedjenek, mint szánakozzanak." - vágott oda Cucu egy sikertelen szezon közepén az origo.hu szerkesztőjének belemenős kérdésére.

Ha ismerőseit buzdítani akarja, hogy szavazzanak Halmosi Péterre, kattintson ide! Ossza meg a linket közösségi oldalakon.

 

Simon Mária, Európa Szépe-címmel büszkélkedhető modell

Mária, vagy inkább Marcsi töretlen elszántsággal küzdi fel magát egyre magasabbra a szépségiparban. Nigériai sikere után, sőt alatt még arra is volt ideje, hogy a Frisss FM-mel közösen szépségversenyt indítson Miss Karácsony 2013 elnevezéssel. A vasi szépség sikerei ellenére megmaradt a maga szerénységében, ami előremutató példát is adhat a jövő reményégeinek, különösen ebben a szakmában. Közösségi bejegyzései tanúbizonyságot tesznek arról is, hogy nem hagyják hidegen a magukra hagyott állatok. Megpróbál segíteni nekik gazdit találni. Kétség sem férhet hozzá, hogy Szombathely egyik legismertebb hírnöke lett Marcsiból.

"Hihetetlenül motivál, hogy lehetőséget kapjanak a gyönyörű magyar lányok a nemzetközi porondon történő megmérettetésben is. Én egy éve láttam először tengerpartot, s azóta bejártam a fél világot" - nyilatkozta a frisss.hu-nak motivációit firtató kérdésre az oladi lakótelepről indult szombathelyi szépség.

Ha ismerőseit buzdítani akarja, hogy szavazzanak Simon Máriára, kattintson ide! Ossza meg a linket közösségi oldalakon.

 

Kelemen Zoltán, a Weöres Sándor Színház szombathelyi színésze

Ugyan már, miért is kellene örvendezni, hogy a szombathelyi színházban szombathelyi színészek dolgoznak? Mert, kérem kell. Kelemen Zoltán azok közé tartozik, aki Szombathelyen született, s itt is cseperedett fel. No, és benne van a wikipédiában. A Savaria Történelmi Karnevál egyik legnépszerűbb előadásának, a Rabszolgavásárnak rendezője, s írója már 2001. óta. Zoltán humanista, irodalmi és közösségi megnyilvánulásai az embert helyezik középpontba, oda, ahova valók vagyunk. 1999-ben Pro Humanitate-díjat kapott. Mert humanista. Aki látja, ismeri őt, tudja: Szombathely egyik Arca, nagy kezdőbetűvel.

"Járhatsz tévúton, lehet rossz az alakításod, de hazug semmiképpen sem lehetsz. Ha erővel képviseled magad, akkor az energia közted és a nézők között áramolni kezd." - így vélekedett "Keli", ahogy mindenki ismeri hitvallásáról a wssz.hu-nak.

Ha ismerőseit buzdítani akarja, hogy szavazzanak Kelemen Zoltánra, kattintson ide! Ossza meg a linket közösségi oldalakon.

 

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária, egyedüli képviselőnőnk, aki a civil ügyek harcosa

Képviselőasszonyunk igazi színfoltja a város közéletének. Nem csak azért, mert 2010-ben másodjára is bizalmat szavaztak neki a belvárosban, hanem azért, mert nélküle sokkal-sokkal durvább hangnem lenne az egyébként sem úri kaszinó-szagú képviselőtestületben. A szombathelyi híres nők kezdeményezés felkarolásával, valamint a civil kezdeményezések ösztönzésével nagy megbecsülést vívott ki önmagának ebben a férfiközpontú politikai miliőben. Ezért talán nem tűnik nagy kívánságnak, hogy ne fosszon meg minket az elkövetkező időszakban sem közéleti jelenlététől. Kell ő nekünk, mint egy falat kenyér.

"Nagyon sok kismama felkeres azzal, hogy a városvezetők gondoskodjanak arról, hogy a járdaszegélyeknél a babakocsik letolhatósága biztosítva legyen. Tehát legyenek családbarát padkák kialakítva, amelyeken akadálymentesen lehessen közlekedni."  - mondta a kismamák szócsöveként a képviselőasszony az egyik városi közgyűlésen.

Ha ismerőseit buzdítani akarja, hogy szavazzanak Dr. Takátsné dr. Tenki Máriára, kattintson ide! Ossza meg a linket közösségi oldalakon.

 

Dj Jabocca (Pásti Gábor), a Víztornyon klipet forgató lemezlovas

Bár a szombathelyi lemezlovas emlékezetes videóklipjét nem idén forgatta, de annyira vége volt már 2012-nek, hogy nem tudtuk értékelni ezt a dícséretes teljesítményt korábban. A tavalyi novemberi klipbemutatón aztán mindenki számára kiderülhetett, hogy miért is igényelték szombathelyi fiatalok az önkormányzattól, hogy filmet forgathassanak a Víztorony tetején. A Szajki tavaknál és a szombathelyi helyszínen forgatott, meglehetősen fülbemászó dallamokkal operáló klipet a youtube-on már több, mint 16 ezren nézték meg, ami nem tűnik rossz városmarketing-eszköznek. Nos, ezért a jelölés.

"Úgy gondolom, hogy akik ott lehettek ezeken a pazar forgatási helyszíneken, és ebben a kitűnő társaságban, még most is kellemes emlékkel gondolnak vissza 2012 novemberére." - így emlékezett visza idén Gábor facebook profilján az ominózus videoklip forgatására.

Ha ismerőseit buzdítani akarja, hogy szavazzanak Dj Jaboccára, kattintson ide! Ossza meg a linket közösségi oldalakon.

 

Kálmán Olga, Szombathelyről induló, s az ATV-ben kikötő tévériporter

Bár Kálmán Olga nem Szombathelyen született, mégis főiskolai évei erőteljes nyomot hagyhattak benne, ugyanis a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola elvégzése után itt maradt városunkban. Az akkori MTV Regionális Stúdiójában kezdte meg riporteri, s szerkesztői munkásságát, ezért csak gyanítani tudjuk, hogy Szombathelyen sajátította el kíméletlenül belemenős stílusát, amellyel már az ATV stúdiójában nem egyszer szerzett szombathelyi interjúalanyainak is kellemetlen perceket. Gyakran, és láthatóan szívesen emlékszik vissza vasi médiakalandjaira, mi pedig a szülőházban magunkba szívott levegő alapján éppenséggel élvezzük, vagy kritizáljuk stílusát.

"Az élettapasztalat elengedhetetlen a hírműfajhoz. Mindig azt szoktam mondani, hogy a híradónak és a hírháttér műsornak, amit én csinálok, az a sava-borsa, hogy látsz egy arcot, és már az illető tekintetéből érzed, hogy hihetsz neki, amikor elmondja, mi történt ma." - vallot színt Kálmán Olga a life.hu-n megjelent interjúban.

Ha ismerőseit buzdítani akarja, hogy szavazzanak Kálmán Olgára, kattintson ide! Ossza meg a linket közösségi oldalakon.

 

Lancsák Károly, még egyelőre szombathelyi vendéglős

Azért egyelőre, mert azt a hírt kaptuk, hogy a legendás Pannónia Étterem tulajdonosa nemsokára kiszáll a szakmából. Legalábbis, ami a szombathelyi színteret illeti, ugyanis Sopronban nyitotta meg új éttermét. Pedig igazán érti, amit csinál. És régóta. Csinált már csodát korábban a Szürkebarát Étteremben is, ahol sorra adták egymásnak a kilincset az éhes polgárok. A Pannónia pedig ma is az egyik legnagyobb és legtradicionálisabb szombathelyi éttermek közé tartozik. Nem véletlen tehát, hogy amihez a nevét adja, ott felüti magát a siker. Éhség pedig nem marad.

 „Míg Ausztriában járva azt tapasztalom, hogy több pincészet borait együtt árulják, akár közös díszdobozba csomagolva is, addig itt mindenki csak a sajátjával van elfoglalva. Ha meg sikeres valaki, máris irigykednek.” - összegzi a különbségeket határon innen, s túl a Pannónia tulajdonosa a Magyar Narancs gasztronómiai körútján.

Ha ismerőseit buzdítani akarja, hogy szavazzanak Lancsák Károlyra, kattintson ide! Ossza meg a linket közösségi oldalakon.

 

 Mérei Tamás, városi kultúrpolihisztor

Volt ő már Év vasi embere is, s ki tudja, még mi nem, de idén sem maradhat ki szerintünk egy versenyből sem. Már csak azért sem, mert 2013-ban bebizonyította, hogy az Iseumi Szabadtéri Játékok immáron nem egyszeri, kétszeri nekibuzdulás, s fellelkesedés volt, hanem tartósan színt lehet vinni a karnevál előtti nyári szombathelyi unalomba. Lehetne sorolni kulturális innovációit, és persze vitát is lehetne folytatni originalitásról, s miegymásról még. Egy azonban teljesen bizonyos vele kapcsolatban: addig nem fog nyugodni, míg Szombathelyre nem hozza Placido Domingót, vagy éppen Carrerast. Ezért pedig jár a jelölés.

"Mert miért van az, hogy valaki az utca egy pontján sétálva balra fordítja a fejét, így egy földön fekvő hajléktalant vesz észre, amitől összeszorul a gyomra, szorongás vesz erőt rajta, a másik pedig ugyanazon a ponton jobbra tekintve a kirakatban lévő kisgyermek mosolygó fényképére lesz figyelmes, amint az édesanyjára tekint?" - lamentál Mérei Tamás blogjában a gondolat erejéről.

Ha ismerőseit buzdítani akarja, hogy szavazzanak Mérei Tamásra, kattintson ide! Ossza meg a linket közösségi oldalakon.

 

Kedves Olvasónk! A szavazás lezárult. A végeredményt megtekintheti, ha ide kattint!

 

közösség

további frisss

lap tetejére