Savval öntötték le a kutyát? - keresik a tettest

FE • 2012. július 15., vasárnap •
Ismét egy példamutató összefogást láthatnak az állatbarátok a facebook közösségi portálon. Pár napja került fel ugyanis annak a farkaskutyának a fotója, amelynek, némi emberi "segítséggel", sav kerülhetett a szemébe. Eddig több, mint 700-an osztották meg a fotót, hogy minél előbb előkerüljön a tettes.
Savval öntötték le a kutyát? - keresik a tettest

Állatkínzás miatt, akár több éves börtönbüntetéssel is számolhat az, aki a napokban talált és szerencsére állatvédők kezébe került farkaskutyának a szemébe csöpögtetett savat. A Fekete István Állatvédő Egyesület a következő felhívást tette közzé a facebook közösségi portálon:

„Szombathelyiek FIGYELEM!! Segítségeteket szeretnénk kérni. A mai napon, július 10-én kaptuk a bejelentést, hogy ezt a 8 hónap körüli valószínűleg fajta tiszta német juhász kan kutyát a Bártfa utcában "találták. Szeretnénk kideríteni, hogy ténylegesen ki az eredeti gazdája. Aki ismeri, vagy látta valakinél jelezze felénk. A kutya szeme sérült, valószínűleg savat, vagy erősen maró folyadékot öntöttek bele, ami maradandó károsodást okozott neki, úgy tűnik, megvakult.” -A bejegyzést már több mint 700-an osztották meg.

Savval önthették le a kutya szemét. Keresik az állatkínzót (Fotó: facbook.com)

Felkerestük az Fekete István Állatvédő Egyesületet is az üggyel kapcsolatban. Csollányné Horváth Krisztinától megtudtuk, hogy feltett szándékuk feljelentést tenni az üggyel kapcsolatban. A kutyus most jó helyen van, folyamatosan kezelik és nagyon várja az álomgazdit. Krisztina elmondta, hogy vakságától függetlenül Ő is teljes életet élhet. Nagyon szépen lehet vezetni pórázon, hang után megy és többet használja szaglását.

Mint azt megtudtuk, nem először fordult elő, hogy az egyesület tagjai rossz állapotban lévő kutyust találtak. Többször volt már rá példa, hogy kezeletlen, törött lábú macskának vagy kutyának amputálni kellett a végtagját. De talán eddig ez az egyik legbrutálisabb eset, amivel találkoztak.

Nem először találtak rossz állapotban lévő kutyust az állatvédők (Fotó: facbook.com)

Jelenleg egyébként a Fekete István Állatvédő Egyesület teltházzal működik. Rengeteg a befogadott jószág. Nem tudunk több állatot elhelyezni. Kutyáik száma harmincon is túl van, kenneljeik is megteltek. Mivel menhelyük nincs, a gazdikereső cicáik is ideiglenes befogadóknál várják, hogy értük jöjjön az álomgazdi. A jelenleg gazdira váró kutyusok és cicák itt találhatóak meg. De a Fekete István Állatvédő Egyesület most hétvégén a CACIB kutyakiállításon is várja az örökbefogadókat.

közösség

további frisss

lap tetejére