Prof Dr. Engert Zoltán Vendel lett az év orvosa a Markusovszkyban

frisss • 2012. július 04., szerda •
Semmelweis Ignácra emlékezve tartottak ünnepséget kedden a Markusovszky kórházban. A hagyományos rendezvényen köszöntik és jutalmazzák a kórház dolgozóit. Idén az év orvosa díjat Prof. Dr Engert Zoltán Vendel a kórház Urológiai Sebészeti Osztályának osztályvezető főorvosa kapta, a kórház kiváló kollektívája címben a Központi Laboratórium részesült.

Dr Káldy Zoltán tartotta az emlékbeszédet

Az anyák megmentője ma is példa lehet

Semmelweis Ignác - az anyák megmentője- 1818. július 1-jén született. A magyar orvosra, aki kimutatta az antiszeptikus (fertőzést  megelőző) eljárások előnyeit a szülészetben és a sebészetben, minden évben megemlékezik a szombathelyi kórház. A Semmelweis ünnepségen jutalmazzák a Markusovszky  dolgozóit, és hirdetik ki az év orvosa díjat.

A tragikus sorsú Semmelweis  rájött, hogy a gyermekágyi lázat az orvosok és orvostanhallgatók okozzák azzal, hogy boncolás után átjártak az I. számú klinika szülészeti osztályára, és ott fertőtlenítetlen kézzel vizsgálták a várandósokat. A bábák nem végeztek boncolást, így a vérmérgezés eme speciális fajtája harmadannyi esetben fordult elő a szegényebbeket kiszolgáló II. számú klinikán, mint az orvosokén. A klórmész oldatos kézmosást  antiszeptikumként ajánlotta kollégáinak. Felfedezését csak halála után ismerték el.-emelte ki emlékező beszédében Dr Káldy Zoltán. A stratégiai és minőségirányítási igazgató a mai nehéz egészségügyi helyzetről is beszélt, kiemelve, Semmelweis pédája, kötelességtudata, precizitása  ma is iránymutatás lehet az orvosok számára.

Prof. Dr Nagy Lajos vezérigazgató adja át az Év orvosa díjat

Prof. Dr Engert Zoltán lett az év orvosa

Prof Dr Nagy Lajos vezérigazgató főorvos és Dr Kőfalvi István orvosigazgató adta át az év orvosa kitüntetést. Dr Engert Zoltán Vendel kapta az elismerő címet, aki  osztályvezető főorvosa az Urológiai Sebészeti Osztálynak. 1983-ban szerzett orvosi diplomát, ,majd urológia és honvédorvostan-katasztrófa orvostanból szakvizsgázott. Az orvostudományok kandidátusa, tagja a Magyar , a Német és az Európai Urológus Társaságnak. Dolgozott az ulmi és a koppenhágai urológia klinikán. Címzetes egyetemi tanár, a kórház Szakmai Vezetőtestület elnöke. Sokoldalú és színvonalas munkavégzését, kiváló adottságait , emberi tulajdonságait, mind a kollektíva, mind a kórház vezetése messzemenően elismeri.

Dr Lőcsei Zoltán veszi át a Kórház Kiváló Orvosa elismerést

A kórház kiváló dolgozóit is jutalmazták

A csaknem egy órás átadási ünnepségen a Kórház Kiváló Orvosa címet kapott Dr Lőcsei Zoltán osztályvezető főorvos, Dr Mesterházi András mb. osztályvezető főorvos, Dr Sütő Krisztián. A Kórház kiváló szakdolgozója  címet vehetett át Ráczné Varga Bernadett osztályvezető ápoló, Molnár Kocsis Magdolna ápoló és Káldos Irén ápoló. A kórház kiváló dolgozója elismerésben részesült: Marton Cecília, Dr. Nagy Eleonóra, Pribojné Csermelyi Judit, Baranyai Gábor. AKórház kiváló kollektívája címet a Központi Laboratórium gárdája kapta. Az ünnepségen elhangzott: a laboratórium a kórház fekvőbeteg és járóbeteg ellátása mellett Szombathely és 68 városkörnyéki háziorvosi és házi gyermekorvosi körzet pácienseinek kilikai laboratóriumi szakellátást végzi. A központi Laboratórium éves vizsgálati száma kb 2,5 millió.

Tizenegyen kaptak vezérigazgatói dícséretet az ünnepségen és a Vas Megyei Markusovszky Kórházért Alapítvány Kuratóriuma is jutalmazott. A Semmelweis ünnepségen tiszteletét tette Varga Gábor igazgató az új szervezeti egység, a Nyugat-Dunántúli Térségi Egészségszervezési Központ vezetője, és dr Simonné Urbán Anna főtanácsos. Harangozó Bertalan kormánymegbízott, DR Puskás Tivadar polgármester , dr Hollósi Gábor Szombathely főkapitáyna és Stánitz Éva megyei tisztifőorvos is jelen volt a rendezvényen.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére