Pozitív a főiskolások jövőképe

MTI, BKF,JZS • 2014. január 16., csütörtök •
A pályakezdő főiskolások zöme úgy véli, hogy talál magának munkát a szakterületén. Ráadásul épp annyian szereztek állást hirdetésen keresztül, mint kapcsolataik révén.
Pozitív a főiskolások jövőképe

Fotó: www.boldogsagtervezes.hu

A pályakezdő főiskolás fiatalok 85 százaléka valószínűnek tartja, hogy el tud helyezkedni a szakterületén, de majdnem felük azt tervezi, hogy külföldön vállal munkát a közeljövőben - ez a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola felméréséből derült ki, amiben mintegy 500 hallgatót kérdeztek meg jövőben terveikről.

A diploma megszerzése előtt álló fiatalok alapvetően bizakodóak munkaerő-piaci lehetőségeiket tekintve: 19 százalékuk egészen biztos benne, kétharmaduk szerint pedig jó eséllyel sikerül majd a szakterületén elhelyezkednie rövid időn belül.

A megkérdezettek fele már a főiskolai évek alatt talált állást, és a tanulmányok végeztével az álláskeresők 87 százaléka 3 hónapon belül el tudott helyezkedni.

A meglepetést az okozta, hogy a betöltött pozíciókat ugyanakkora arányban szerezték meg álláshirdetés útján, mint személyes ismeretség révén.

közösség

további frisss

lap tetejére