Pálinka Sunrise a 13. Savaria Karneválon

EB • 2012. július 12., csütörtök •
Az idei Karneválon, a tavaly nagy sikert aratott látványelemek mellett, a programok minőségi és mennyiségi javítása a cél. Már csütörtök este nyitnak a pavilonok, kétszer lesz fáklyás felvonulás, és a helyi kulináris megkóstolandók közé felsorakoznak a kézműves sörök is.

Babonásoknak és nem babonásoknak

Az önkormányzat a fő támogatója a Savaria Karneválnak- jelentette be Marton Zsolt alpolgármester a 13. Savaria Karnevált beharangozó sajtótájékoztatón. Hozzátette: ez Szombathely legkiemeltebb turisztikai rendezvénye, több mint 100 ezer látogatót várnak az augusztus 24-26-ig tartó időutazásra, melyet az önkormányzat 35 millió forinttal támogatott. Marton Zsolt hangsúlyozta, nagyon fontosak a helyi, magyar vállalkozások és civil szervezetek támogatásai is. Ezekben az időkben minden segítő kéz jól jön- fogalmazott.

Az első részletekről tartottak sajtótájékoztatót

Mérei Tamás, a Savaria Történelmi Karnevál kuratóriumának elnöke elmondta, a kuratórium keretösszege 155 millió forint. A tavalyihoz képest magasabb szám annak köszönhető, hogy NKA pályázaton 25 millió forintot sikerült nyerniük. A plusz bevételeket a programok számának növelésére fordítják, de természetesen visszaköszönnek a tavaly nagy sikert aratott látványelemek is, úgy, mint a Diadalív, a Vesta- templom, istenszobrok és a LED- falak. Mérei Tamás azt reméli, utóbbit a támogatók is jó néven veszik és kihasználják a hatalmas kivetítők adta előnyöket.

A kuratórium elnöke tájékoztatott arról is, hogy a megújult belső hozzá illő csomagolást is kapott, a napokban készült el a Karnevál új honlapja, már elérhetőek a plakátok és a több nyelvre lefordított szóróanyagok, augusztus 9-én pedig megjelenik a részletes műsorfüzet is.(savariakarneval.hu)

Részt venni a felvonuláson sör (t) ér

A hagyományos útvonalon ebben az esztendőben kétszer lesz fáklyás felvonulás, a szombat estinek pedig még esőnapja is lesz, szükség esetén másnap délután négy órakor- árulta el Szommer Ildikó Karneváligazgató.

A Sörtéren is zenél majd a 4N Akusztik

A legfontosabb programokról első kézből beszámoltunk, ami még újdonság, hogy már csütörtök este hatkor nyitnak a pavilonok. Szerencsére sokaknak Szombathely összeolvad a Karnevállal, és már az építkezés befejezésétől folyamatosan a helyszínen vannak- mondta az igazgatóasszony.

Nagy a lelkesedés a Civil Korzó iránt, komoly programokkal készül az Iseum, a Borok Utcája még a borászoknak is kulináris örömöket tartogat, olcsóbb lesz a belépőjegy a Tüzes Játékokra, zenél majd az anyai örömök elé néző Palya Bea, a Fórum színpadon fellép a Pálinka Sunrise nagysikerű előadója a Gringó Star . A Karnevál  jól áll vendéglátósokkal, és betelt a kézművesek száma- sorolta a legújabb híreket a Karnevál háza tájáról Szommer Ildikó. Külön kiemelte a Sörteret, mely tavaly is volt már ugyan, de az idén igazi kézműves folyékony kenyeret árulnak majd itt az ország legjobb főzdéi. Rögtön csütörtök este egy külön megnyitója is lesz a térnek, és szombathelyi zenekarok szolgáltatják majd a talpalávalót.

Idén is áll majd a Diadalív

Rá tizenegy napra, ahogy elaludt az olimpia lángja, Szombathelyen felgyullad egy másik: dr. Puskás Tivadar polgármester csütörtök este fél 9-kor meggyújtja a Vesta- templom tüzét, mely három nap át hirdeti majd: Karnevál van Savariában.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére