"Nyomj egy like-ot ha utálod a hajléktalanokat!"

MO • 2013. július 10., szerda •
Megdöbbentő posztra hívja fel a figyelmünket egy segítésen alapuló szervezet facebook oldala. Ismeretlen személy, egy hajléktalan család fényképével buzdítja a közösségi oldal látogatóit, hogy nemtetszésüket fejezzék ki a hajléktalanokról.
Nyomj egy like-ot ha utálod a hajléktalanokat!

Facebookot böngészve a munkaidő lejárta előtt pár perccel, egy megdöbbentő poszttal találtuk szembe magukat a kolléganőmmel. A fényképet és a hozzá párosuló szöveget a Suspended Coffees - Adj egyet ajándékba! kezdeményezés nemzetközi megfelelője találta a közösségi portálon és osztotta meg a világgal, felhívva a figyelmet a megdöbbentő feliratra, mellyel párosították a posztot. Az eredeti megosztó kiléte nem derül ki.

A képen látható egy fiatal nő, aki két kisgyermekével az utcán kér segítséget „Hajléktalan vagyok! Kérem segítsen!” - feliratú táblával. Gyermekekről elmondhatjuk, az egyik kicsi a másik pici. Mégsem maga a fénykép az, ami igazán megdöbbentő, hanem a hozzá párosuló szöveg. Like if you hate homeless people! - Kedveld ha utálod a hajléktalanokat!

A segítés céljából létrejött szervezet egy hosszabb szövegben fejti ki felháborodását a poszttal szemben. Sokkolónak találják a képet, és nem látnak rajta semmi különlegeset, csupán egy édesanyát, aki szeretné fenntartani és megvédeni a családját. Senki nem tudhatja, min ment keresztül ez a család, de legfőképp sosem tudhatjuk, mi nem jutunk e hasonló sorsra.

A jótékonysági szervezet megpróbál segíteni a családon, azt az elvet vallva, hogy lehetsz a világ leggazdagabb embere ma, de sosem tudhatod holnap, hogy fordul a szerencséd. Az oldal kedvelőinek segítségét kéri, hogy osszák meg a fényképet, ezzel is felhívva a figyelmet az esetre.

Tanulságként pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy nem szabad senkit sem elítélni. Ha segítségre szorul valaki, ne hagyjuk magára, hiszen ha elegendően teszünk egy kevés jót, akkor lehet, hogy nem tudunk hegyeket megmozgatni, de egy kicsit jobbá tehetjük ez által a világot.

közösség

további frisss

lap tetejére