Mivel ruházd fel a lakásod tavasszal? - 10 tavaszi dekorációs tipp

MO • 2013. március 10., vasárnap •
Egy hosszú, szürke tél után eljött az ideje, hogy tavaszt varázsoljunk a négy fal közé is. Mivel a tavasz a megújulás évszaka, ideje színt vinni a környezetünkbe, amely felüdülés lehet a hangulatunknak és a lelkünknek egyaránt. Domináljanak a színek, a fény és a természetesség. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogyan vihetünk színt a lakásunkba és hogyan csalhatjuk be a tavaszt otthonunkba.
Mivel ruházd fel a lakásod tavasszal? - 10 tavaszi dekorációs tipp

Forrás: holistichome.hu

1. Legegyszerűbb módja, hogy tavaszi hangulatot teremtsünk, ha a sötét és fakó színeket élénkre cseréljük. Használjuk kevesebbet a sötétítő függönyből és engedjünk be minél több természetes fényt és napsütést a lakásba. Cseréljük a sötét függönyt semleges színűre, ami kiválóan passzolhat a lakás élénkebb színű dekorációival.

2. Vásároljunk vagy keressünk elő néhány feltűnő, élénk textíliát, akár egy kis darab szőnyeget. Vibráló színű párnahuzatok, takarók, terítők belophatják a tavaszt a szívünkbe. Egy kellemes világos színű ágytakarót, néhány élénk mintájú párna kiválóan kiemelhet. A lila és az élénkzöld tökéletes kombináció lehet a kiegészítők párosításakor - a tavaszi virágok hangulatát idézve.

3. A könnyű és lenge anyagok üdébb hatást válthatnak ki a nehéz sötét drapériák után. A könnyebb anyag a szellőzést is jobban lehetővé teszi. Az allergiásoknak is jobban kedvez, mivel kevésbé telepszik meg benne a por. Az áttetsző függönyök felhívhatják a figyelmet az ablakpárkányra helyezett virágokra is.

4. A friss virágok nem csak látvánnyal, de illatukkal is tavasziasabbá teszik a lakás légkörét. Választhatunk friss virágok közül például tulipánt. A „tavaszi cserepesek” is tökéletes választásnak bizonyulhatnak. Jácint, árvácska vagy akár nárcisz mellett is dönthetünk. Ezek a kreativitásnak is lehetőséget adnak. Válasszunk színes cserepeket és minél különlegesebb formákat. Bátran rugaszkodjunk el a megszokott mértani formáktól. A színes virágok mellett az egyszerű zöld fűszernövények is friss hangulatot teremthetnek egy színes kaspóban.

5. Az egyhangúság megtörésére a falakat is feldobhatjuk néhány színes festménnyel. Akár saját készítésű, színes tapétadarabokból összeollózott és bekeretezett kollázs is öltöztetheti a pasztell-színű falakat.

6. Nem múlhat el tavasz húsvét nélkül. A színes tojásokat helyezzük fonott kosárkába és azokat díszítsük virágokkal, akár pillangós díszekkel is. A húsvéti tojásokat fessük élénk színekre, de ügyeljünk, hogy az passzoljon a többi tavaszi dekorációval. Így a húsvéti kosár nem csak pár napig, de egész tavasszal kiváló dekorációként szolgálhat.

7. A konyhába stílustól és gyerkőcöktől függően válasszunk színes műanyag poharakat. Ennél is jobb választás lehet a színes letisztult üvegpohár. Formailag érdemes különlegeset választani. Minél több helyen töri meg a fényt, annál kellemesebb hatást válthat ki.

8. A könyvespolcot rendezzük át. A köteteket abc sorrend helyett, sorakoztassuk fel szín szerint. Keverjük a világosat a sötéttel. A nagyobb kontraszt sokkal szembetűnőbb lehet.

9. Helyezzünk el apróbb kiegészítőket. Teamécseseket, és úszó gyertyákat. A téli csecse-becséket cseréljük tavaszira. Dominálhatnak a húsvét elemei: nyuszik és kacsák, színes tojások, kombinálva színes virágos kellékekkel.

Forrás: eharmonia.hu

10. Árulkodjon a bejárat, hogy mit rejt a lakásunk. Színes, élő vagy művirágból készített, zölddel kombinált ajtódíszek csalogatóan hathatnak a vendégekre, és minket is jókedvre deríthetnek minden egyes hazaérkezéskor. Barkácsboltokban és virágboltokban egyaránt beszerezhető, de magunk is elkészíthetjük. Az utóbbi esetben alapanyagnak kiváló választás lehet a tulipán, egy virágzó cseresznyefa ága, de az egyszerű zöld koszorú és a húsvét kiegészítői is frissességet áraszthatnak.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére