Megkezdődött a karneváli visszaszámlálás

EB • 2012. augusztus 15., szerda •
Immáron tizenharmadszorra ölti magára római ruháját a város. Az előkészületek a finisbe értek, megjelent a programfüzet és működik az információs pont. Huszonharmadika estéjén már nyitnak a bódék, és magyar nappal debütál a Sörtér.

Irány az időgép! Szommer Ildikó, a Karnevál háziasszonya szeretné, ha mindenkit magával ragadhatnának a múltba. Jövő héten ismét római ruhába öltözik a város, és a benne lakó polgárok lelke is: éppen ezért már csütörtök este megkezdődik a fesztivál. Amolyan nulladik nap lesz ez, mely főként a helyieknek szól. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az idén felnőtt korba lépő Sörtér: nemcsak nagyszínpada lesz, de tematikus napokat is szerveztek ide. Stílszerűen szombathelyi zenekarok nyitják a várhatóan nagy népszerűségnek örvendő helyszínt, majd egy-egy kedvelt sörivó nemzet veszi át a stafétát. Pénteken német, szombaton ír, vasárnap cseh nap lesz; mindemellett jó néhány magyar sörfőzde jelezte már érkezését.

Csütörtök este dr. Puskás Tivadar polgármester fellobbantja a Vesta templom lángját, majd Szentpéteri Csilla ad koncertet a nagyszínpadon. Szintén ezen az estén lesz Tüzes Játék is a Történelmi Témaparkban. Újdonság a korábbi évekhez képest, hogy pénteken és szombaton is este 7-kor kezdődik a felvonulás, és sem méretben, sem minőségben nem lesz különbség közöttük.

Mint a karneváligazgató emlékeztetett rá, a múlt héten kiválasztották a karnevál legjobb borát, csütörtökön tornyot avatnak a Történelmi Témaparkban, pénteken pedig elindul a Karneválszínház is. Felgyorsultak hát az események, ami még hátra van, az a 250 program, melyet a 4 nap 20 helyszínének valamelyikére terveztek.

Szommer Ildikó elmondta, mintegy 55 fiatal jelentkezett eddig önkéntes munkára, de továbbra is várják a vállalkozó kedvűeket a Vasi Önkéntes Centrumban.

Múlt héten 100 ezer példányban megjelent a Karnevál programfüzete, és működik már a Fő téren az információs pavilon is, ahova mind a programokkal, mind a jegyvásárlással kapcsolatos kérdésekkel  fordulhatnak.

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnokasszony is részt vett a sajtótájékoztatón, és a Karneválon vállalt társadalmi munkáról beszélt. 14 civil szervezet már biztosan megmutatkozik a Civil Korzón, velük egyébként a hétköznapokban is tartja a kapcsolatot az önkormányzat- fűzte hozzá. A tanácsnokasszony felhívta továbbá a figyelmet egy 23.-ai rendezvényre is: Ambrózy Terészről készült könyvet mutatják be színpadi előadással egybekötve. A jövőre 100 éves Szalézi-rend jubileumának  egyik állomása ez.

Emlékeznek még? Egy kecske mindan nap a karneválra edz, hogy különös attrakcióval kápráztassa el Savaria népét. Hamarosan kiderül...

közösség

további frisss

lap tetejére