Mega-vég

JZS • 2012. május 25., péntek •
Radics Gigi nyerte tegnap a Megasztár hatodik, és egyben utolsó szériáját. Utoljára vonult le a lépcsőn Tilla és Claudia, és utoljára csipkelődtek egymással a zsűri tagjai is. Bár Gigi végig magabiztosan vezetett, Szakos Andrea méltó ellenfél volt.

Forrás: www.szon.hu

A hetek óta tartó küzdelemben a két lány fej-fej mellett haladt. Teljesítményük magasan felülmúlta a vetélytársakét hétről-hétre. Először lubickoltak, aztán fuldokoltak a népszerűségben. De a profik higgadtságával meneteltek a célig, hogy a fináléban eldöntsék, ki lesz idén az „év hangja”.

A döntősök

Szakos Andinak különösen nehéz dolga volt: nem csak anyagi gondokkal küzd családja, hanem a szerelmével is voltak összetűzései. Talán éppen ez szította azt a tüzet, ami miatt fantasztikusan tudta előadni a sorra következő dalokat. Andi háta mögött jócskán van már élettapasztalat, hullámhegyekkel és völgyekkel tarkítva - mindig tud honnan meríteni előadásaihoz.

Forrás: www.blikk.hu

Nem így volt ezzel Radics Gigi, aki a maga 15 évével kevesebb drámát tudhat maga mögött – ami lássuk be, teljesen érthető. Édesapja maga is zenész volt, és a műsor idejére be is költözött lánya mellé a „Mega-szállásra”. A kritikusok esetében csak azt nehezményezték, hogy már-már túlságosan is tökéletes, és steril a produkciója. Hiányzik a „sár”, a „tövis”, a valódi érzelmek. No de kérdem én, kit érdekel, hogy volt-e valaha szerelmes Radics Gigi, ha a hangjától minden szív megolvad?!

Forrás: www.blikk.hu

A show

Az estét Flo Rida és a 12 döntős közös produkciója nyitotta. Láthatóan mindannyian odatették magukat, hogy az amerikai sztár hírét vigye a magyar tehetségeknek.

Szólóban kezdtek

A tiszavasvári lány, Szakos Andi nyitotta a szóló-kört a Can’t help falling in love with you című dal feldolgozásával. Megnyugodva tapasztalhattuk, hogy a múlt heti torokgyulladásnak már nyoma sem volt: Andi felszántotta a színpadot, és szívét-lelkét beletette.

 

Ezután Radics Gigi következett, aki a Titanic főcímdalát, a My heart will go on-t adta elő. Eleinte mintha picit izgult volna, de végül nem csak a pirotechnika, hanem a lány hangja is berobbant, és tökéletes produkciót hallhattunk tőle. A zsűri ezt persze nagy dicsérettel honorálta ezúttal is.

 

A két szólót követően 37.5 és 62.5 százalékon állt a szavazás – természetesen nem lehetett tudni, melyik érték kihez tartozott.

Aztán csaj-buli volt

Szakos Andi a 2010-es győztessel, Tolvai Renivel énekelt. Igazi vagány előadást hallhattunk tőlük. Reni győzteshez méltóan helytállt, de megkockáztatom, hogy Andi egyedül sokkal nagyobbat alakított volna. Próbáltam magamban tartani, de nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy Reni hogy átalakult: hajhosszabbítás, és némi súlyfelesleg volt az extra, amit betolt a produkcióba.

 

Radics Gigi Tóth Verát,  a Megasztár első szériájának győztesét kapta partneréül. A lányok saját bevallásuk szerint imádtak együtt dolgozni, és az igazat megvallva ez a produkción is érezhető volt. Kicsit aggódtam, hogy vajon Vera mennyire veszik majd el Gigi mellett, de azt kell, hogy mondjam, világszínvonalú produkciót adtak elő. Tökéletes összhang, kölcsönös alázat, és virtuozitás jellemezte a produkciót. A stúdióban mindenki felállva tapsolt.

 

Ekkor ismét felvillant a jól ismert fantomkép pár, ami a 32.3 kontra 67.7 százalékos állást mutatta.

A magyarok meg-a-sztár

A reklámszünet után ismét színpadra lépett a sztárvendég Flo Rida és Stacey, akivel elnyomtak felvételről egy playbacket. A dal jó, nem véletlenül toplistás, de legyünk őszinték, ez egy muszáj-hakni volt, ahonnan továbbrepültek a Pannónia Fesztiválra.

Bepasiztak

A 3. körben Molnár Ferenc Caramel volt Szakos Andi partnere, akivel a What a wonderful world című dalt adták elő. A szervezők emelték a tétet: a két énekest egy ringlispilre emlékeztető forgó pódiumra állították, melyről a dal végéig le sem léphettek. De Caramel mellett a világ is kivirul, így volt ez Andival is - gyönyörű produkciót láthattunk, melytől még a zsűri szava is elállt.

 

Gigi régi vágya vált valóra azzal, hogy a Megasztár 4. szériájának győztesével, Király Viktorral énekelt együtt. Az I belive I can fly című R.Kelly dalt adták elő. Szép előadás volt, és talán soha nem énekelt ilyen mértani pontossággal Viktor - megkockáztatom jobban izgult, mint Gigi. Örülnék, ha a Király tesók egy dal erejéig örökbe fogadnák majd a leányzót.

Mega-család

A We are family című dal adta elő az összes valaha volt Mega-döntős. Kár, hogy playback, kár, hogy csúszott a hang és a kép, kár hogy unott fejjel nyomták. Pedig jó volt őket újra együtt látni…

Az állás ekkor még mindig 33.7 – 66.3 % volt.

Párbaj

Minden Mega-fináléban volt egy dal, amit mindkét énekes előadott a maga módján. A szerkesztők ezúttal úgy döntöttek, hogy a Lady Marmalade-t együtt énekelje a két énekesnő. Jó döntés, és kiváló előadás! Teljesen más a két lány, de egyben hasonlítanak: bitang jól énekel mindkettőjük.

Nem ért minket meglepetés

Bár szokás szerint hosszas időhúzás előzte meg az eredményhirdetést, nem okozott meglepetést a közönség: a már most világszínvonalon teljesítő énekesnő, Radics Gigi lett 2012-ben a Megasztár.

 

Az eredményhirdetést követően - Gigivel kiegészülve - az immáron hat mega-győztes együtt énekelte el Withney Houston One moment in time című kalsszikusát.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére