Birtokba vették a gyerekek az új stromfeldi játszóteret

HÁ • 2011. december 16., péntek •
Hiába a tél, hiába a hideg, a városvezetés kiemelt feladatának tartja a gyermekek szórakoztatását – hallhattuk Molnár Miklós Szombathely alpolgármesterétől, a nemrég elkészült Stromfeld Aurél utcai játszótér átadó-sajtótájékoztatóján pénteken délelőtt. A nagy szél és a hideg sem zavarta a gyerekeket, rögtön birtokba vették az új játékterületet.

"A pingvininek öt perce már hazamentek a nagy hidegre való tekintettel" - kezdte Molnár Miklós,majd kihangsúlyozta, nagyon fontos a gyermekekkel kiemelten foglalkozni egész évben, nem csak a nyári időszakban. A régi fémvázas játszóterek elavultak, és nem biztonságosak a gyermekek számára, ezért 2002 -től kezdve folyamatos munkálatok folynak a szabványosítás érdekében.

A csővázas játszóeszközöket átalakították, a veszélyesnek nyilvánított játékeszközöket pedig eltávolították. A város területén jelenleg 46 szabványosított játszótéren játszhatnak a picik. Szombathelyen az elmúlt években további 26 újépítésű játszóteret alakítottak ki, így már összesen 72 játszótéren élvezhetik a biztonságos játékokat a kicsik.

A most átadott Stromfeld Aurél utcai játszótér kivitelezéséért a Prenor Kft. volt a felelős. A munkálatok közel 20 millió forintból a tervezett 3 hónapos határidőre készültek el.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére