Magyar Dal Napja - Frisss FM módra

JZS • 2012. szeptember 06., csütörtök •
Idén Szombathely lesz a magyar dal fővárosa! Számtalan program, és remek koncertek várják majd az érdeklődőket. A Frisss stábja is kitelepül vasárnap 14-18 óra között a Fő térre, sőt a hét utolsó napján a 97,7-en csak magyar dal szól. A zenés hétvége előtt utánajártunk annak is, hogy a Frisss FM 97.7 műsorvezetőinek szívéhez, melyik magyar dalok állnak a legközelebb.

Borsodi Zolinak, a Frisss Reggel műsorvezetőjének kedvenc magyar felvétele Ákostól a Szeress így. Azt is megkérdeztük, hogy miért pont ezt a dalt választotta, de azt mondta, hogy egyszerűen nem tudja megindokolni, csak szereti - majd mosolyogva arra kért minket, hogy szeressük így.
 
 
 
 
 
Egyed Bettit a Frisss.hu újságíróját is megkértük, hogy mondja el melyik a kedvence. - Nincs ilyen, hogy kedvenc. Hogy is lehetne! Az adott pillanat, ideg-szellemi állapotom dönti el, mit hallgatok. A Piramis Ha volna két életem című felvétele van, hogy táncra perdít, máskor álomba ringat. Rongyosra hallgattam szüleim bakelit lemezeit, ez az a dal, ami a mai napig megmaradt. Bizonyos időközönként muszáj meghallgatnom, és minden egyes alkalommal mond valamit.
 
 
 
 
Farkas Beni a Frisss FM hírszerkesztője gondolkodás nélkül vágta rá: - a kedvenc dalom a 67-es út a Republictól. Nem csak azért, mert a barátaimmal rendszeresen elénekljük ezt, ha karaoke buliba csöppenünk, hanem azért is, mert szerintem ez a legszebb magyar dal, és ez áll a legközelebb a szívemhez - teszi hozzá.
 
 
 
 
Farkas Eszti hírszerkesztőnk kedvenc magyar zenéje a Holnap, ki tudja látsz-e még, ami eredetileg Szécsi Pál dala volt, és sokan feldolgozták már. Esztinek mégis a Budapest Bár feldolgozásában tetszik a legjobban, mert a Savaria Történelmi Karneválon idén élőben is meghallgathatta.
 
 
 
 
 
 
Horváth Áron, a Lazulj velünk! műsorvezetője méltó maradt imázsához, és kedvenc magyar dala a Pálinka Dal, a Magna Cum Laudétől.  – A végletekig egyet tudok érteni a szám mondanivalójával. Igaz, ha jól tudom, egy pálinka fesztiválra, tehát felkérésre írták Mező Misiék, mégis nagyon eltalálták a dalt. Pillanatok alatt kultusz muzsika lett belőle. S bár rengeteg anti-alkoholista veheti rossz néven, a Magnás srácok egy igazi tükröt tartanak nekünk, így "tölts hát a poharamba még egy kortyot angyalom, ma éjjel mindenemet elmúlatom". Ez a Himnuszom! – állítja Áron.
 
 
 
Jagodits Zsuzsi, a Frisss Reggel műsorvezetője sokáig nem tudott dönteni. Imádja Ákost, és Tóth Gabit is, de végül a választása Rúzsa Magdi Hip-hop című felvételére esett. – Imádom ezt a dalt, mert úgy érzem, hogy tökéletesen kifejezi a zenéhez fűződő érzéseimet. Rádiósként kicsit közel áll a szívemhez minden stílus, de a dallamos rock zenét tartom minden más muzsika gyökerének, ahogy ezt Rúzsa Magdi is megénekeli ebben a dalban. Egyszerűen jó kedvem lesz tőle – mondja mosolyogva Zsuzsi.
 
 
 
Kirchknopf Gergő az Ocho Macho zenekar frontembere, és a Buenos Slageros műsorvezetője nagyon sokáig tanakodott. Talán tőle kicsit meglepő módon, elsőként Erkel Ferenc operájából, a Hunyadi Lászlóból egy ária jutott eszébe. Aztán persze elkezdte sorolni a könnyűzenei kedvenceket is, de manapság Kistehén tánczenekar Elviszem magammal című felvételét hallgatja a leggyakrabban a magyarok közül. - A szövegben minden benne van - teszi hozzá végül.
 
 
M. Horváth Nóri, a Frisss Fm szerkesztőség-vezetőjének kedvenc hazai dala a Most múlik pontosan a Quimbytől. – Azért választottam ezt a dalt, mert egyszerűen fantasztikus. Mélyebb a mondanivalója, mint amit elsőre gondolnánk és fülbemászó, egyszerű dallamával rögtön elvarázsolt. Olyan, mint egy magyar népdal, mégis az egyik legsikeresebb pop muzsika lett. Szeretem – foglalja össze röviden, és tömören Nóri.
 
 
Pezenhófer Gyurit a Lazulj velünk! című műsorban hallhatják. Az ő kedvence Ákos Utolsó hangos dala. - Sok jó dal van, nehéz is volt választanom. De sokszor érzem azt, hogy vagy a szöveg, vagy a dallam nem az igazi. Ez viszont egy olyan felvétel, amiben mindkettő telitalálat számomra.
 
 
 
Pintér Tomi, a Retro Café műsorvezetőjének szintén nagy kedvence ez a dal - igaz, Janicsák Veca előadásában szerette meg igazán. De a legkedvesebb számára A zöld, a bíbor és a fekete a P. Mobiltól. – Igazából ez fiatalkorom egyik meghatározó zenéje volt. Mindig nosztalgiával tölt el, ha hallom – meséli Tomi.
 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére