Komoly vihar közeledik Vas megye felé

• 2013. május 19., vasárnap •
A legfrissebb előrejelzések alapján vasárnap este ismét zivatarlánc söpörhet végig a Dunántúlon, így Vas megyében is. Térségünkre riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Komoly vihar közeledik Vas megye felé

Fotó: met.hu

Délután még marad a száraz, meleg, napos idő. A vihar várhatóan csak az esti órákban érkezik.

A legfrissebb számítások szerint vasárnap késő délutántól ismét ideális lesz a helyzet a viharok kialakulásának. Az idokep.hu előrejelzési modelljének számítása szerint nagyjából este 6 óra körül jelenhetnek meg az első zivatarok a délnyugati határon, melyek északkelet felé indulnak, kicsivel éjfél előtt elérhetik a Duna vonalát is. A péntekihez hasonlóan ismét zivatarlánccá fejlődhetnek a viharok, a leghevesebb események a jelenlegi kilátások szerint a Dél-Dunántúlon fordulhatnak elő. A vihar éjjel a keleti országrészig elérhet, majd ott elgyengül. Hétfőre stabilizálódik a légkör.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki Vas megyére a várható vihar miatt. Eszerint kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar (károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében). Felhőszakadás: az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

közösség

további frisss

lap tetejére