Kirándulás és wellness? – ajánlat a hosszú hétvégére

bz • 2012. március 13., kedd •
A modern civilizáció egyik korszakalkotó találmánya az úgynevezett hosszú hétvége. Vannak szakmák, amelyekben csak nézhetjük, ahogy mások ilyenkor kipihenik a munkás hetek fáradalmait. Utóbbi csoporthoz jobb tartozni. Íme, a frisss.hu ajánlója a március 15-18-ig tartó hosszú hétvégére.

Mintha csak tudta volna, mikor kell, a hosszú hétvégén beköszönthet a tavasz, amely ugyan többször is beharangozta már önmagát némi jó idővel, de ez a hosszú hétvége lesz az első  négy napos időszak, amely a meteorológusi várakozások szerint, az elejétől a végéig igazi jó időben telik.


OMSZ előrejelzés

Csütörtökön Vas megyében szinte zavartalan lesz a napsütés, a hőmérséklet 15°C fölé emelkedik. Péntektől a sok napsütés hatására akár 20 °C közeli csúcshőmérséklet is elképzelhető. Az ejtőzést csapadék nem zavarja majd. A felmelegedés persze nem jelent egyből rövidnadrágos időt, hiszen pár hétig eltart, amíg a föld felső rétegei és a házfalak is átmelegszenek.


idokep.hu előrejelzés

Fürdőzés

A hirtelen jött szabadidőt eltölthetjük a megye fürdőhelyein. Sárváron a hosszú hétvége minden napján reggel 8-tól este 20-ig tartanak nyitva. Kivétel ez alól március 16. péntek, amikor Dombóvári István szórakoztatja a fürdőzőket stand up comedy műsorával 22 órától. A fürdő akkor éjjel 2-ig lesz nyitva. Bükfürdőn a gyógy és wellness részleg reggel fél kilenckor nyit és este hatig fogad vendégeket. Az élményfürdő és szaunavilág délelőtt tíztől este kilencig, pénteken és szombaton este tízig tart nyitva. A celldömölki Vulkán az ünnepre való tekintettel meghosszabbította  nyitva tartási idejét, mind a négy napon reggel kilenckor nyitnak és este nyolcig várják a kikapcsolódni vágyókat.

Lehetséges úticél, Bükfürfő (bukfurdo.hu)


Kirándulás

Az egyik túraajánló portál így ír: „Az Alpok nyúlványai mentén Kőszeghegyalja kínál különleges értékeket, szépségeket. A hegység tövében meghúzódó kis falvak egyedi hangulata késztet a csodálkozásra, a rég-és közelmúlt felidézésére.” Az biztos, hogy az Írottkő Natúrpark területe nem hagyja cserben a mozgással kikapcsolódni vágyókat. Rögtön tizenötödikén „Mária Út” elnevezéssel indul túra a Peruska Mária kápolnához. A közepesen nehéznek ígérkező megpróbáltatás résztvevői reggel kilenckor találkoznak a Rákóczi úti Match ABC előtt. (Táv: 20 km, időtartam: 7 óra, túravezető: Hegyvári Ferenc - 30/396-8050) Aki most ébred rá, hogy nem igazán ismeri Kőszeget, az csatlakozhat az Írottkő Natúrparkért Egyesület városnéző sétájához szombaton délelőtt fél tizenegykor a Jurisics téren.


Óház kilátó (forrás: www.keresgelo.freeblog.hu)

Vezető nélkül sem vészes elindulni például egy sétára az Óház kilátóhoz. Az Árpád-kori vár toronyál a történelmi értékek mellett botanikai érdekességek is várnak ránk. A kilátónál belépőjegyet szednek, ezért érdemes pénzt is magunknál tartani. Kerékpárral az Őrségben érdemes próbálkozni. A bejáratott túrahelyszíneket ezen az oldalon tanulmányozhatja: http://www.orseg.hu/node/21

Film, kultúra

A Hófehérke igazi hétvégi kikapcsolódást ígér: a Grimm testvérek európai meséjét igazi hollywoodi feldolgozásban láthatjuk. A gonosz királynőt Julia Roberts, Hófehérkét Lily Collins alakítja. A kalandokban, humorban, árulásban, romantikában és látványokban bővelkedő történet biztosan feldobja a családi hétvégét. Szombathelyen a Cinema City-ben délelőtt 10-től kétóránként kerül vászonra.


Julia Roberts a gonosz királynő (forrás: port.hu)

A nő mindig nő címmel a Senior Színpad köszönti a nőket az MMIK-ban pénteken este fél hatkor. Felhőtlen szórakozást ígér „Talán” címmel Németh Judit önálló estje a Weöres Sándor Színházban szombaton este hétkor.

 

Gyerek program

Újra nyit a Kalandváros Szombathelyen. Az egy hektáros terület központjában magasodó favár, kilenc tornyával, csúszdáival és kötéllétráival március 15-től a szezon végéig reggel kilenctől este hétig használható.

Kalandváros, a gyerekek kedvence (Szova.hu)
 

Végezetül: ez az első ilyen bővített szabadnap-sorozat az évben, amelynek hatását a szállodákban is érezni. A szombathelyi Park Hotel Pelikan recepcióján megtudtuk, teltházzal üzemelnek a négy napos szabadság alatt. A legtöbb vendég két napra érkezik városunkba. A Hotel Claudiusnál – ha nem is karneváli méretekben, de szintén a forgalom növekedéséről számoltak be.

Ha ön a március 15-i szombathelyi rendezvényekre kíváncsi, itt részletes programajánlót talál. Szokásos heti programajánlónk ezen a linken elérhető.

Tartalmas pihenést kívánunk!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére