Elvis a király!

Az új évezredben nem beszélhetünk egységes kalapdivatról, de az utóbbi pár évre jellemző, hogy az eredetileg férfiak által viselt, funkcionális kalapfazonokat beolvasztotta magába a női divat is. Az Indiana Jones-filmekből vagy Michael Jackson klipjeiből is ismert fedora kalapok néhány éve tértek vissza különböző változataikkal, például a trilby-vel együtt. Ezek az egyszerű vonalvezetésű, időtálló darabok ugyan nem töltenek fel bennünket a dekoratív kalapköltemények okozta vizuális izgalommal, de sokat hozzátesznek a megjelenéshez.

J Lo is tudja, hogy mitől döglik a légy

A nők számára a strandokon leggyakrabban feltűnő, óriási karimájú, kúpos tetejű szalmakalapról idén nyáron sem szabad megfeledkezni. Nemcsak azért, mert a szemeik mellett az arcuk többi részét és a vállukat is óvja majd a naptól, hanem azért is, mert nagyon dekoratív. Ez a fazon nőies, romantikus, vagy éppen dívás - attól függően, hogy milyen színű vagy mivel díszített. Az egyszerű szalmaszín helyett idén feltűnő színű darabot lehetett látni - kéket, cikláment, zöldet vagy sárgát.

A pop királya szinte csak kalapban lépett fel

A nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején óriási divat volt a sportos stílusú, simlis fejfedő. Ez a kiegészítő most újra reneszánszát éli, igaz, a sportos stílust csak a fazon őrizte meg, az anyaga a plasztik és gumi helyett természetes szalma, amit sok esetben szalag díszít.

Ha illik a személyiségünkhöz és találunk egy jó fazont, ne habozzunk hordani! Kalapra fel!